U potrazi za atraktivnim satovima za muškarce – četvrtasti modeli koji su nam privukli pažnju

Tekst: Milena Veselinović

U digitalno doba, gde nas svakodnevica obasipa ekranima mobilnih telefona, analogna prefinjenost satova ipak ne gubi na značaju.

Daleko od jednostavne funkcionalnosti, sat na muškom zglobu postaje oda ličnom stilu, simbol statusa, čak i ključni element nekog outfita. Otkrivamo svet četvrtastih modela, gde tradicija susreće inovaciju, a klasika dobija moderni preokret.

Pravougaoni nosioci vremena

U carstvu satova, trendovi nisu baš uobičajeni. Sporije dolaze do izražaja, sporije se i menjaju, ali definitivno postoje. Sa satom na ruci, prostor za eksperimentisanje nije bezgraničan, teško je postati previše ekscentričan, a da se pritom ne naruši osnovna funkcija sata – da pokazuje vreme. U poslednjih nekoliko godina, četvrtasti oblici postali su naročito popularni, a sa vama ovom prilikom delimo naše favorite.

Cartier Santos-Dumont: Kada govorimo o uglastim satovima, Cartier je model koji verovatno prvi padne na pamet. Veliki model u žutom zlatu, nazvan po brazilskom avijatičaru koji je preferirao karakterističnu formu, ima krunicu ukrašenu sintetičkim plavim spinelom i brojčanikom u plavom tonu sa blagim odsjajem. Narukvica je izrađena od kože aligatora. Santos-Dumont spaja moderno vreme i istoriju, pružajući nedodirljivu atraktivnost. Cena Cartier sata je 12.500 funti.

Jaeger-LeCoultre Reverso Classic: Poseban dizajn nastao je kada su se britanski vojni oficiri žalili kako tokom polo mečeva uspevaju da oštete svoje satove. Tako je Jacques-David LeCoultre osmislio genijalan sistem koji je omogućio igračima da okrenu svoj sat kako bi ga zaštitili tokom igre. S pričom o izdržljivosti rođenom na polo terenima, ‘Reverso Classic’ šarmantno ističe istoriju sa svojim preokretnim mehanizmom. Kućište od nerđajućeg čelika, glatki kožni kaiš i impresivna rezerva snage od 45 sati, čine ovaj sat epitomom klasične elegancije. Ovaj model košta 9.900$.

TAG Heuer Monaco: Inspirisan svetom automobilizma, Monaco sa svojim prepoznatljivim četvrtastim oblikom i dizajnom nastalim u duhu 1970-ih koje je proslavio Steve McQueen u filmu Le Mans, predstavlja ikonu buntovnog stila. Sa plavim kaišem od aligatora, kontrastnim crvenim detaljima, sedefasto plavim brojčanikom i automatskim Heuer 02 mehanizmom, Monaco je sat koji obećava preciznost i stil. Model košta 6.700 funti.

Raymond Weil Freelancer: Savršenstvo koje objedinjuje pouzdanost tradicije i savremeni duh, ovaj model sa kožnim kaišem i kućištem od nerđajućeg čelika od 40mm, vodootpornosti do 100m, predstavlja Raymond Weil-ovu posvećenost zanatu. Zeleni brojčanik sa kristalno čistim safirnim staklom, pokreće mehanički samonavijajući mehanizam, što daje ovom satu izraz savremenog sofisticiranog stila. Idealan je za kombinovanje sa poslovnim sakoima, ali podjednako dobro bi se uklopio i uz casual garderobu. Cena je 2.195 funti.

Hermès Cape Cod: Ovaj model veličine 37mm, savršena je ravnoteža veličanstvenosti i diskretnosti. Kućište od nerđajućeg čelika čini ovaj sat prilagodljivim različitim situacijama, dok antirefleksno safirno staklo omogućava kristalno jasnu vidljivost pod bilo kojim uglom. Srebrni brojčanik i taupe narukvica od teleće kože odišu old money stilom, a švajcarski kvarcni mehanizam garantuje preciznost i pouzdanost. Možete ga pazariti po ceni od 3.350$.

Iako su okrugli satovi možda standard, četvrtasti modeli nude jedinstven izraz osobnosti i stila. Od Raymond Weil-ove savremene sofisticiranosti, preko istorijske elegancije Jaeger-LeCoultrea, Cartierove dugogodišnje tradicije, do buntovnog duha TAG Heuer Monaca, četvrtasti satovi su više od pokazivača vremena – oni su modni statement. Bilo da je u pitanju večernji izlazak ili poslovni sastanak, sat na vašem zglobu govori priču o vama, vašem stilu i predanosti ne samo merenju vremena, već i njegovom oblikovanju.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI