- Out&About
U degustacionoj avanturi – Restoran GiG u kome hranu posmatramo kao umetnost na tanjiru
Kada pređete prag restorana GiG, ulazite u svet gde su gastronomski užitak, održivost i umetnost nerazdvojni.
Ovaj restoran i vinoteka su prostor koji će transformisati vaše iskustvo sa fine dining konceptima, u estetski doživljaj u kojem hrana postaje platno, a sastojci boje koje oživljavaju kulinarsko remek-delo.
Pobednički tim za vrhunska iskustva
U središtu ideje nalaze se Uroš Ivošević i Vuk Štefanović, maestralni šef kuhinje i somelijer čiji se autentični potpisi ne zaboravljaju. Vuk je svoje dugogodišnje iskustvo koje je sticao širom sveta, pretočio u fantastičnu vinsku kartu, koja se oslanja na francuska vina, ali i ona koja nisu dostupna svuda, među kojima se ističe organska vinarija Imperator. Njihov pristup učinio je GiG epicentrom koji će ceniti svi gurmani, a njihove kreativne vizije podigle su standarde ručavanja na viši nivo.
Umetnost na tanjiru i ukusi koji ostavljaju snažan utisak
Svaki obrok u GiG je priča o tradiciji, inovaciji ali i strasti. Odabir namirnica je posebna kategorija predanosti. Sastojci svoj put od farme do tanjira, prolaze sa posebnom pažnjom, dok su sveže i sezonske namirnice iz biodinamičke bašte osnova svakog jela. Meni obuhvata osam sledova kojima možete dodati i vina, a takođe imate i a la carte ponudu. Pored toga na raspolaganju je plant based meni sa kojeg se izdvajaju krem supa od graška sa dimljenim prosom, odrezak od celera sa lešnicima i pestom od rukole, ali i meni sa morskim plodovima gde je zvezda tanjira crveni gambor služen sa hrskavim keljom i dimljenom bundevom. Od slatkih ukusa preporučujemo vege tiramisu, gomboc ala GiG, kao i sladoled od suncokretovog mleka. Zadovoljstvo počinje već pri pogledu na savršeno aranžirane tanjire, gde se boje, teksture i oblici igraju u idealnom plesu koji će svoj vrhunac doživeti na vašim nepcima.
Funkcionalno i praktično
Uređenje modernog enterijera od nešto preko 200 kvadratnih metara potpisuje provereni studio Fluid. Na zidovima su police sa ugradnim osvetljenjem ispunjene raznim vinskim etiketama, dok su u opremanju detaljima učestvovali brojni umetnici pa je tako uniforme za osoblje kreirala Marta Jovanović, a Igor Milićević bio zadužen za keramičko posuđe. Restoran je ušuškan u prizemlju modernog poslovno-stambenog objekta. Iznad šanka nalaze se lukovi koji asociraju na podrume vina, prostor ima puno svetlih tonova i prirodnih materijala poput drveta i kamena, ogroman drveni sto koji povezuje dve celine kao i pregradu od opeke sa prorezima koja daje dinamiku. Cela atmofera je krajnje prijatna i nenametljiva, savršena za poslovna okupljanja ali i ugodne večeri sa prijateljima.
Restoran GiG se nalazi na Novom Beogradu, u ulici Trešnjinog cveta 1a. Njihov sajt možete posetiti ovde.
Foto: Promo