Trijumf transparentnih haljina – šta se nosilo na Oscar afterparty

Tekst: eleven eleven

Kada se spusti zavesa na zvaničnoj ceremoniji Oskara, počinje jednako važan modni spektakl – afterparty a na njemu poznata svetska imena poput Margot Robbie, Heidi Klum, Florence Pugh, Pamele Anderson.

Ove godine, čuvena Vanity Fair žurka nakon dodele najprestižnijih nagrada u filmskoj industriji bila je pravo modno poprište gde su zvezde, oslobodivši se formalne crne večernje garderobe, odlučile da zablistaju u nešto smelijim i provokativnijim izdanjima. Transparentne haljine su dominirale, demonstrirajući kako se sa malo tkanine može pripovedati priča o velikom stilu.

Elegancija sa minimumom utrošenog materijala: Zvezde poput top modela Kendall Jenner, glumice Florence Pugh, pevačice Ciara odlučile su se za izazovno naked oblačenje, noseći haljine koje su više otkrivale nego pokrivale. Ovaj trend prezentovan na Oskar afterpary može biti interesantna priča o slobodi i samopouzdanju, a cvetne aplikacije i delikatni vezovi na ovim modelima dodali su sofisticiranost gotovo nevidljivim tkaninama.

Kristali i svetlucavi kamenčići: Veče su takođe obeležile i haljine ukrašene skupocenim kristalima, šljokicama i perlama koje su nosile Emma Stone (Louis Vuitton) i Iris Law (Tom Ford), pružajući blistav kontrast monohromatskoj eleganciji crnih haljina. Heidi Klum svetlucala je u crnoj haljini sa puf rukavima i u dizajnu Valdrin Sahiti. Ovaj blinged-out glamurozni stil jasno je oslikao hrabrost u modnim izborima.

Nešto iz arhive: Jennifer Lawrence izdvojila se posebnim izborom noseći haljinu iz Givenchy haute couture kolekcije za jesen 1996., što je bio i poslednji revijalni nastup Johna Galliana za tu kuću. Kendall Jenner takođe je odabrala Gallianov dizajn, ali iz njegove skorije kolekcije za Margielu, pokazujući kako se staro i novo može sjajno uklopiti.

Sheer haljine: Za razliku od popularnih, vanvremenskih malih crnih haljina, neke dame, poput Chrissy Teigen (Oscar de la Renta), Charlize Theron, Victoria Monét, Paris Hilton i Vanesse Hudgens (Alberta Ferretti), odabrale su potpuno providne kreacije koje su dodatno istakle njihovu hrabrost da pomeraju granice u modi.

Koktel večera nakon Oskara 2024. bio je prava pozornica za prikaz modnih smelosti i inovacija. Transparentne haljine su zasenile tradicionalne večernje toalete, dokazujući da moda može biti i umetnost koja izaziva, provocira i inspiriše.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI