Trend neutralnog manikira – kako je zavladala quiet luxury estetika

Tekst: Milena Veselinović

U poslednje vreme dosta se govori o quiet luxury trendu koji se definitivno nije zadržao samo na Instagramu ili TikToku, već se preselio sa online na offline svet.

Quiet luxury estetiku srećemo u stilu života, interesovanja, modnoj sferi, provlači se kroz aksesoare ali polako dospeva i u beauty svet. Sve češće imamo prilike da tome svedočimo kada vidimo slike šminke i noktiju na Pinteresetu ili drugim društvenim mrežama. Ovaj stil zahvaljujući svojoj adaptibilnosti svakoj prilici poseduje moć postizanja lepog i negovanog izgleda koji deluje besprekorno, a naizgled ne zahteva previše truda i vremena.

Tihi luksuz postoji decenijama, brendovi su ga namenili posebnoj kategoriji kupaca, on nije izmišljen na TikToku, ali se trenutno o njemu više priča nego ranije.

Zašto nas privlači estetika tihog luksuza?

Ona deluje effortless, svedeno i decentno, nosiva je, prilagodljiva i elegantna,. Logomanija praćena jakim brend paternima je i dalje primetna na modnoj sceni i teško da će je išta ugroziti, ali činjenica je da brendovi žele da se priklone različitom profilu kupaca i da isprate potrebe tržišta. A one su trenutno takve da se sve više govori o stilu koji odiše otmenošću ali ne ističe na upadljiv način nijedan brend.

Trend neutralnog manikira

Kolektivna želja za manikirom koji će uvek izgledati uredno i biti uklopljiv uz svaki dnevni i večernji outfit, rezultirala je time da se quiet luxury sa modne scene laganim koracima preslikao i na druge aspekte života. Ono što su neutralne boje u garderobi, klasični krojevi koji prate liniju tela, kvaliteni materijali poput kašmira, svile, lana, to su za naše nokte bež, mlečne nijanse, roze, transparentnije teksture i sedefasti odsjaj.

Ovaj estetski pokret gde se prednost daje urednom manikiru koji izgleda prirodno, preuzima polako industriju i postaje znatno popularniji od nekadašnjih neon trendova, dugih geliranih noktiju i pastelnih tonova koji su jedno vreme dominirali. Najbolji deo ovog trenda je što postoje brojne opcije lakova za nokte kojima se može postići željeni izgled uz poštovanje estetike minimalizma.

Za neutralni manikir nokti ne smeju biti predugi, pretežno su ovalnog oblilka, koriste se bež ili baby ružičaste nijanse lakova, završna obrada je u sjaju, a teksture lakova su delimično providne čime se dodatno ističe kontrast boje noktiju i kože.

Vaši nokti uređeni na ovaj način izgledaće uvek sofisticirano, negovano i elegantno.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI