Traka za kosu – atraktivni letnji aksesoar

Tekst: Ivona Lekan

Možete da je volite ili mrzite, ali ne možete da je ne primetite.

Traka za kosu je svuda – od street style mode do crvenog tepiha, ovaj modni detalj čija istorija seže sve do Brigitte Bardot, apsolutni je hit aksesoar ovog leta.

Široke, uske, jednobojne, šarene, pamučne, glamurozne. Izbor traka za kosu je ogroman, a popularnosti ovog aksesoara pored Belle Hadid koja je bukvalno ne skida, doprineo je i Amazon gde se trake u najrazličitijim bojama mogu kupiti za svega $1.

Modni detalj koji je pikove slave imao 60-ih sa zvezdama poput Brigitte Bardot i Carmen Seville, kao i 2000-ih kada ga je J.Lo ponovo vratila u centar pažnje, trenutno doživljava možda i najveću popularnost.

Ovogodišnji Met Gala možda je najbolji primer rasprostranjenosti ovog trenda. Cardi B, Emma Chamberlain, Serena Williams i Precious Lee, samo su neke od poznatih ličnosti koje su trake i rajfove inkorporirale u svoje glamurozne stajlinge. Najveći promoter ovog ukrasa za kosu, svakako je Bella Hadid.

Čini se da manekenka baš uživa da kombinuje trake za kosu u različitim bojama i veličinama, kako uz casual, tako i uz glamurozne komade odeće. Ne zaostaju previše ni Hailey Bieber i Kendall Jenner, koje su nam takođe pokazale kako ovaj aksesoar za kosu savršeno može da se uklopi u sportske, ali i u elegantne odevne kombinacije.

Pored fashion momenta, traka zapravo ima i praktičnu stranu, pogotovo u vrelim letnjim danima. Odličan je saveznik na plaži kada želimo da obuzdamo razbarušenu kosu, sprečimo šiškama da nam zaklanjaju pogled, na treningu, a može poslužiti čak i kao gumica za kosu. Ne treba zanemariti ni „bad hair“ dane kada nam traka može biti od izuzetne pomoći.

Većina traka izrađene su od pamuka, rastegljive su i ne stežu glavu, lako su uklopive i predstavljaju šik detalj koji svakom stajlingu daje trendy notu. Naravno, na tržištu se mogu naći i mnogo glamuroznije varijante, na koje luksuzni brendovi poput modne kuće Gucci rado implementiraju kristale, bisere i perlice. U ovoj varijanti, traka je idealna za svečane prilike ili večeru u svedenoj haljini koju ćete upotpuniti ovim statement detaljom.

Traku ovog leta možete kombinovati na puštenu kosu, niski ili visoki rep, uz punđe, sa izvučenim pramenovima ili šiškama, i biti sigurni da ćete imati hit aksesoar leta.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI