Tom Ford za MR Porter – klasika na moderan način

Tekst: Ivona Lekan

Uzvišena i savremena Tom Ford suština i prefinjen Mr Porter luksuz susreću se u ekskluzivnoj capsule kolekciji inspirisanoj pankom, buntovništvom i Londonom 60-ih.

Omaž londonskoj kontrakulturi pod kreativnom palicom i kultnim krojem Tom Forda, nepogrešiva je formula za dobijanje bezvremenskih komada besprekornog dizajna koji odišu luksuzom i neodoljivim effortless stavom.

Retro futurizam na Fordov način

Postoji nešto neodoljivo privlačno u eleganciji u kojoj kuca srce Londona 60-ih. Pogotovo ako prste umešaju dva modna diva – Ford koji je odavno sinonim za luksuznu odeću koja spaja bezvremenski glamur i najsavremeniju modu, i Mr Porter koji odavno nije samo luksuzna destinacija muškaraca za kupovinu, već mesto na kome mogu da se izraze.

U tom tektonskom sudaru modnih giganta, panka, mod-a, haosa i sofisticiranosti, nastala je jedinstvena kolekcija u čijoj se riznici nalaze 43 komada koja predstavljaju poklič za eru neustrašivog izraza i slobode u odevanju, stilu i muzici. Oštar kroj, monohromatska paleta boja i tradicionalni engleski dezeni kao što su pepito i riblja kost, oživljeni su luksuznim tkaninama i savremenim trendovima sa kul vajbom i snažnim stavom.

Otkrijte klasiku na moderan način

Kolekcija se sastoji se od 36 konfekcijskih komada, tri izuzetna para cipela, tri elegantne kravate i jednog luksuznog šala koji predstavlja esenciju kultnog Tom Ford stila. Ključni komadi uključuju glatku crnu kožu, kapute i jakne sa detaljima od krzna, psihodelične tuxedo jakne, blejzer u gingam dezenu, crno-belo odelo mikro-dizajna i trikotažu od moher svile.

Aksesoari poput 18-karatnih dijamantskih manžetni od belog zlata, klasičnih kravata i antilop torbe od crne kože, jedinstveni su detalji koji se mogu kombinovati sa elegantnim odelima i smoking jaknama iznova i iznova.

„Oduševljeni smo partnerstvom sa Tomom Fordom na našoj najobimnijoj ekskluzivnoj kolekciji kapsula do sada. Crpeći inspiraciju iz naše inauguracione saradnje 2015. godine, ova kolekcija učvršćuje trajni i negovani odnos između naša dva brenda. Ukorenjena u londonskoj suštini i kontrakulturi, ova kolekcija oživljava kroz svoje izuzetne teksture i luksuzne tkanine”, rekao je Daniel Todd, direktor nabavke u Mr Porter-u.

Zanimljiva saradnja najveća je capsule kolekcija ove modne online platforme do sada i neverovatan nastavak kultnog partnerstva brenda sa Tom Fordom, a dostupna je ekskluzivno na mrporter.com, po cena u rasponu od $195 to $12,990.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI