The Weeknd – After Hours tour

Tekst: Jelena Milovanović

Evropa je predugo i sa nestrpljenjem čekala turneju maestralnog izvođača Weeknd-a. I sa pravom. Početak dve godine odlagane turneje, najavljen je prvobitno za 2020. godinu, a zatim odložen zbog pandemije Covida-19.

Godinama se nije desilo da jedan izvođač objedini publiku svih muzičkih žanrova. Vešto koketirajući sa različitim muzičkim pravcima, ovaj izvođač niže hit za hitom i ostaje dosledan jednom jedinom kriterijumu, a to je inovativnost.

Weeknd-manija sada obuzima Evropu, a možda će nekima ovaj spektakl poslužiti kao inspiracija za putovanje u evropske gradove gde će nastupati. Destinacije održavanja koncerata su više nego atraktivne – Nica, Milano, Pariz, London, Madrid… samo su neki od gradova u kojima će nastupati.

Možda je ovo i poslednja prilika da vidite ovog izvođača kako nastupa pod svojim umetničkim imenom – The Weeknd, jer je nedavno objavio kako želi da se oslobodi svog alter-ega. U intervjuu za W Magazine je izjavio kako “želi da ubije The Weeknd-a” i da nastavi svoju karijeru pod pravim imenom – Abel Tesfaje.

 

„Došao sam do mesta i vremena kada se spremam da zatvorim poglavlje Weeknd- a“, izjavio je uredniku časopisa W. „Još uvek ću praviti muziku, možda kao Abel, možda kao The Weeknd. Ali i dalje želim da ubijem Weeknd-a. I hoću. Na kraju. Definitivno pokušavam da skinem tu kožu i ponovo se rodim.“

Bilo da ste fan ovog ekscentričnog i genijalnog izvođača, ili samo volite dobar spektakl, nećete pogrešiti ako na svoju listu putovanja ovog leta stavite neki od gradova u kojima nastupa, a zatim se uputite na koncert koji će nesumljivo produkcijski biti jedan od najvećih nastupa kojima ćete imati priliku da prisustvujete. Let’s get blinded by the lights!

Foto: The Weeknd

POVEZANE VESTI