Svetlost, kamera, akcija – saznajte koji LED svetlosti gedžeti su najefikasnija terapija za akne

Tekst: Milena Veselinović

Šta se dogodi kada se u tradicionalni pristup nezi i borbi protiv neumoljivih akni, umeša moderna tehnologija koja obećava brže, bolje, vidljivije rezultate? Revolucija je na pomolu i može da stane u prosečan neseser.

Čista i zdrava koža su simboli lepote i samopouzdanja, ali nekada je borba protiv akni neprestana potraga za najboljim i najnovijim rešenjima. Od tradicionalnih krema i seruma do naprednih tehnoloških čuda, terapija LED svetlošću izdvaja se kao obećavajuća opcija za one koji teže besprekornom tenu. Šta LED zračenje čini tako posebnim?

Kako ove maske pomažu koži da izgleda bolje?

LED (Light Emitting Diode) terapija koristi specifične talasne dužine svetlosti koje prodiru u kožu i potom targetiraju različite dermatološke probleme. Dok crvena svetlost podstiče proizvodnju kolagena i pomaže u lečenju finih linija, plava je heroj u borbi protiv akni zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima. Zelena cilja melanocite, ćelije zadužene za proizvodnju melanina, te pomaže u smanjenju hiperpigmentacija.

Čudo u beauty industriji ili samo vrhunac naučnog dostignuća 

Predstavljamo vam inovativne aparate koji sprečavaju nastanak novih, ali i utiču na smanjenje crvenila i brže zaceljivanje kože od postojećih akni na licu.

Skin Gym ZitLit LED Acne Fighting Stick – Ovaj kompaktni uređaj objedinjuje dejstvo crvenog i plavog svetla za efikasno delovanje protiv akni. Pruža vidljive rezultate za samo tri minuta. Idealan je za one koji su stalno u pokretu i traže brza rešenja! Foreo Espada 2 Plus – Sa svojom preciznom svetlosnom tehnologijom, Espada 2 Plus cilja uporne akne plavim LED svetlom, pružajući profesionalne rezultate kod kuće. Ovaj uređaj takođe koristi ultrazvučne vibracije koje podstiču obnovu ćelija i smanjuju ožiljke. BlueMercury LightStim for Acne – Kombinujući plavo i crveno svetlo, LightStim je optimalan za tretman blagih do umerenih akni, a takođe ima efekat i u smirivanju postojećih bubuljica na licu i sprečavanju nastanka novih. Uspešno uništava bakterije na koži, umiruje iritacije i smanjuje vidljivost nesavršenosti. Light Activated Beauty Acne Light Therapy Patch – Ova pristupačna opcija, izuzetno malog, praktičnog dizajna koji može stati u neseser, ali i vaš džep, koristi LED svetlost za tretman pojedinačnih bubuljica i može se koristiti do 30 puta pre zamene. Potrebno je držati aplikator na problematičnom mestu u trajanju od 3 minuta, nakon čega se aparatić sam gasi.

Spa Sciences Claro Acne Treatment Light Therapy System – Sa odvojenim nastavcima za plavu i crvenu LED terapiju i mogućnošću primene na licu ali i telu, Claro omogućava usmereni tretman protiv akni i ožiljaka koji ostani nakon njih. Umanjuje zapaljenje kože, ali pruža i blaga antiejdžing dejstva.  MM Skincare MMSphere 2Go – Dr. Ellen Marmur je kreirala ovaj višenamenski uređaj koji koristi celokupni spektar svetlosnih talasa u različitim bojama (plava, crvena, zelena, ljubičasta) kako bi poboljšao stanje kože sklone aknama, sprečio nove i smanjio crvenilo i ožiljke. Super praktičan dizajn omogućava tretman kože čak i tokom putovanja. Osim borbe protiv bubuljica, ublažava borice, rozaceu i hiperpigmentacije.

Iako LED terapija može biti efikasna sama po sebi, najbolji rezultati se postižu kada je uključena u sveobuhvatni plan tretmana koji se temelji na odgovarajućoj nezi i prilagođenoj rutini. Svaki od ovih uređaja donosi nešto jedinstveno na sto, od brzog saniranja problema, do dubinskog lečenja i oporavka kože. Opremite se znanjem i odaberite pravi alat koji će vas voditi putem inovacija!

Foto: Promo

POVEZANE VESTI