Susret nordijskog šika i austrijske lepote – Ekskluzivna kolaboracija Byredo i Susanne Kaufmann

Tekst: Milena Veselinović

Kada dva renomirana imena u svetu lepote udruže snage, nastaje nešto posebno i neprocenjivo. Na spoju šarma severne kulture i austrijske tradicije lepote stvorena je beauty magija.

U susretu dva poznata svetska brenda, Byredo i Susanne Kaufmann, svedočimo ekskluzivnoj kolaboraciji koja je spojila prirodnu esenciju sa sofisticiranim šikom.

U srcu Bregenzerwalda, planinske šume u Austriji, gde tradicija i savremenost idu ruku pod ruku, Susanne Kaufmann i Ben Gorham iz Byredo-a delili su svoje misli uz osvežavajuće detox sokove. Hotel Post Bezau, stariji od 170 godina i deo porodične baštine Kaufmann, svedočio je ovoj posebnoj saradnji koja je započela spontanim druženjem pre više od decenije.

Na početku beše prijateljstvo praćeno idejom

Benova supruga uvela ga je u svet prirodne kozmetike Susanne Kaufmann, dok je Susanne prvi dodir sa Byredo brendom imala pre petnaestak godina kada je prvi put kupila jedan od parfema. Projekat je započet razgovorom dva kreativca u jednom popularnom pariskom restoranu. Oboje su bili inspirisani mogućnostima ulja, budući da su ista mogla biti korišćena na više načina. Kao osnovni element parfema, ali i kao esencija prirodne kozmetike. Dvadesetogodišnjica brenda bila je idealna prilika da Susanne proslavi svoj jubilej i otisne se u parfemske vode.

Nova kolekcija inspirisana prirodom

Kulminacija ove saradnje rezultirala je kreacijom dva potpuno nova proizvoda, Bregenzerwald. Ime potiče od oblasti Bregenc u središnjim Alpima. Oba proizvoda su pažljivo napravljena od lokalno dobijenih ulja bogatih antioksidantima, poznatih po svojim hidratantnim svojstvima. Inspiracija za miris došla je direktno iz šumovitih Alpa. Svežina vazduha, miris smole borovine i drvenasta aroma gustom šumom obavijenih planina, sve je to zabeleženo u bočici. Miris kolekcije asocira na smiraj dana, dok dodatak jasmina i nežnih nota smokve oslikava osećaj šetnje kroz alpsku šumu. Kolekciju čine negujuće ulje za telo i parfemsko ulje sa roll-on aplikatorom. Proizvode možete poručiti ovde.

Ova posebna saradnja nije samo spoj dva brenda, već je duboka refleksija tradicije, prirode i inovacija. Kada dve strasti postanu jedno, rezultat je proizvod koji ne samo da neguje kožu, već i ostala čula. Sasvim je izvesno da je ova kolaboracija tek početak nečeg izuzetnog čemu ćemo svedočiti u budućnosti.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI