Šume su nova It destinacija – 11 hotela u kojima ćete se povezati sa prirodom

Tekst: Ivona Lekan

Izoštrena čula, usporen puls, čudesni mirisi i svež vazduh koji opija. Ovo su samo neke od senzacija koje ćete iskusiti u šumama – mestu najintimnijeg dodira sa prirodom.

Šume su žive. One imaju svoju zvukove, mirise i znakove kojima komuniciraju. Dovoljno je samo da se opustimo i prepustimo, i moći ćemo da ih čujemo. A tada nastaje prava magija – tada naš um postaje prisutan i fokusiran samo na sadašnjost, na trenutak.

Doživljaj šume kroz čula naziva se i Forest bathing, u Japanu poznat i kao shinrin yoku. Ova praksa procesa opuštanja podrazumeva da budete mirni i tihi među drvećem, posmatrajući prirodu oko sebe dok duboko dišete i povezujete se sa najdubljim delovima vašeg bića.

Ovo možete isprobati u najbližoj šumi, a ukoliko želite da sledeći odmor provedete u nekom od hotela smeštenih u zagrljaju bujnog zelenila i istančanih mirisa netaknute prirode, 11:11 vam otkriva neka od najlepših bajkovitih šumskih odmarališta na svetu.

U hotel smešten u fascinantnoj šumi ulazite veličanstvenim mostom iznad doline reke Ayung. Ovde možete uživati u predivnom panoramskom pogledu na klisuru reke, pirinčane terase i šumske visoravni koje se protežu u nedogled.

Nemojte se iznenaditi ukoliko sretnete grizlija, orke i druge divlje životinje, jer je ovaj hotel u zagrljaju prave, netaknute prirode. Uživajte u šetnji kroz jele i kedrove prašume, vožnju helikopterom do glečera, prvoklasnoj usluzi i vrhunskim gastronomskim specijalitetima.

U jednoj od poslednjih preostalih tropskih kišnih šuma Centralne Amerike, smešten je raj za ljubitelje prelepih plaža, posmatranja ptica i divljih životinja. Ovde se možete opustiti u nekom od 16 privatnih bungalova koji se nalazi na 100 metara iznad nivoa mora.

Jedini hotel u nacionalnom parku Iguass je luksuzno odmaralište u portugalsko-kolonijalnom stilu koje će probuditi sva vaša čula. Šetnja do veličanstvenih vodopada, uzbudljive vožnje helikopterom i magične šetnje džunglom, neke su od aktivnosti u kojima možete uživati.

Divljina džungle i luksuz na najvišem nivou. Autentične kućice sa slamnatim krovovima okružene prašumom idealno su mesto za odmor, uživanje u šarmantnim zalascima sunca i jednostavnoj eleganciji upotpunjenoj organskim proizvodima i vrhunskom uslugom.

Koristeći sistem permakulturnih farmi za snabdevanje, ovo magično mesto opremljeno je sa 15 drvenih koliba u kojima možete spavati u krevetima od organskog platna, šatorima okrenutim prema šumi, plutajućoj sauni, švedskom kupatilu i lokalnim specijalitetima.

Izgubite se među stablima cimeta, kafe, bibera, banana, karanfilića i avokada. Probajte ayrvedic spa tretman ili prkosite gravitaciji u infinity bazenu, a kada se umorite tu su savremene vile i apartmani sa neverovatnim pogledom na planine i šumu.

Impresivan raj skriven u netaknutoj kišnoj šumi. Toliko skriven, da check-in obično uključuje splavarenje niz reku Pacuare. Probajte zip-line kroz guste krošnje drveća, kanjoning u uskoj klisuri džungle ili vođene šetnje kroz privatni rezervat prašume od 700 hektara.

Dvadeset tri – to je maksimalni broj gostiju na koje ćete naići u ovoj privatnoj eko kući na ostrvu. Ronjenje, snorkeling, plivanje sa kornjačama, surfovanje na električnoj dasci i uživanje u ručku na plaži u Nacionalnom parku Coiba, samo su neke od mogućih aktivnosti.

U planinskoj kišnoj šumi, u blizini osamljenog zaliva, The Datai Langkawi je pravi jungle escape sa sobama, apartmanima i vilama sa čijih terasa možete uživati u veseloj igri majmuna koji se jure u gustim krošnjama drveća, ronjenju, vožnji kajakom ili dugim šetnjama.

U luksuznom odmaralištu u džungli i sertifikovanoj organskoj farmi koja se prostire na 3.000 hektara, omiljene aktivnosti uključuju vožnju kajakom niz Rio Grande, ronjenje na Karibima, izlete u ribolov, časove pravljenja čokolade, obilaske farme i jedinstvene destilerije ruma.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI