Styleinspo:JoshO’Connor,sinonim za modernu estetiku

Tekst: Ivona Lekan

Princ Charles iz serije The Crown, zaštitno lice brenda Loewe i Patrick iz filma Challengers koji nestrpljivo iščekujemo 2024. Ali, ko se zapravo krije iza ovih kultnih likova?

Između navedenih, kao i uloga u God’s Own Country, EMMA., Romeo & Juliet ili Mothering Sunday, Josh O’Connor mašta o pravljenju tanjira i posuda od keramike, vožnji u svom suncokret žutom kamperu i velikoj farmi, a i pored toga što je njegov stil sinonim za modernu estetiku, mladi britanski glumac najviše uživa u kupovini farmerki u malim skejtbord radnjama sakrivenim u zabačenim londonskim ulicama.

Kada se ugase kamere

Iako bi mnogi pomislili da Josh vodi uzbudljiv život koji podrazumeva skupe večere, posećivanje prestižnih događaja ili partijanje u elitnim gradskim klubovima, mladi glumac zapravo ima potpuno drugačije planove kada se kamere ugase.

U svom DHL kamionu za dostavu koji je preuredio u kamper proputovao je Italiju i Francusku, a slobodno vreme uglavnom provodi družeći se sa sobom, gledajući You Tube kanale o kampovanju i maštajući o farmi začinskog bilja, voća i povrća na kojoj u budućnosti planira da živi. Veliku ljubav i strast prema vajarstvu koju je nasledio od svog dede, Josh pažiljivo neguje kroz usavršavanje na raznim kursevima keramike.

Porađanje 150 jagnjadi, borba sa disleksijom i prvi Emmy

Sposobnost da se potpuno poistoveti sa likom koji glumi, ali i potreba da ga oseti i razume, neke su od posebnih vrlina koje krase ovog mladog glumca. Tako je za potrebe God’s Own Country filma u kome igra ulogu farmera, Josh pomogao u rađanju 150 jagnjadi kako bi se srodio sa likom i delovao što verodostojnije u ulozi.

Iako se dugo borio sa disleksijom, kako sam kaže, to ga je nateralo da više puta prolazi kroz scenarije i samim tim dublje prodre u srž likova koje glumi. Upravo ta čudesna moć empatije, kao i iskrena iskra radosti, dečačkog uzbuđenja i mogućnosti da se poistoveti sa čitavim nizom različitih karaktera, doveli su Josha do prve Primetime Emmy i Golden Globe nagrade.

Loewe lice i style inspiracija

Iako na pitanje o ličnom stilu Josh najčešće odgovara pitanjem “Kakvo je vreme?”, njegova nonšalantna neopterećenost povodom istog i instinktivno kombinovanje stilski različitih komada, upravo su ono što ga čine posebnim i neodoljivo zanimljivim.

Možda je upravo zbog toga bio interesantan i modnoj kući Loewe za koju se našao pred objektivom Juergen Tellera, doneseći nam čitav niz spektakularnih fotografija na kojima Josh pozira u belom kaputu u yeti stilu, majici sa ostrigama i Loewe torbama.

Joshov stil sastoji se iz zanimljivih kombinacija formalnih i neformalnih komada, kao što su stilizovanje odela i kravate sa duksericom ili džempera sa sportskim majicama. Neki od omiljenih outfita su svakako i onaj gde nosi Brunello Cucinelli jaknu u kombinaciji sa fenomenalnim kariranim pantaloma zvonastog kroja, Autry patikama, Aimé Leon Dore duksom i Rolex satom, kao i onaj gde kombinuje Paul Smith tartan kaput sa Hermès mint kardiganom i rolkom, Todd Snyder pantalonama, Adidas patikama i žutim Aimé Leon Dore kačketom.

Dok sa nestrpljenjem čekamo april 2024. kada će Challengers – psihološki i duboko emtotivni triler u kome će Josh O’Connor zajedno sa Zendayom igrati nekada profesionalnog perspektivnog tenisera, a sada igrača u lošoj fazi uhvaćenog u ljubavni trougao – stići u bioskope, uživamo u kreativnim stajlinzima mladog britanskog glumca koji inspirišu.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI