Style inspiracija:Kelly Wearstler

Tekst: Ivona Lekan

Bilo da stilizuje enterijer, odevnu kombinaciju ili unikatnu home décor liniju, ona ne prati trendove, spaja nespojivo i kreira jedinstvenu estetiku koja pleni, očarava i inspiriše.

Kako se oblači, tako i dizajnira. A oblači se – u najmanju ruku inspirativno. Kombinacija vintage i modernih komada, umetnosti i neočekivanih detalja, omiljeni su američkoj dizajnerki koja veruje da staro i novo, mašta i disciplina, savršenstvo i anomalije treba da koegzistiraju, jer samo tako mogu da proizvedu autentična, višeslojna i čulna iskustva.

Jedinstveni Kelly Wearstler stil

Ukoliko se pitate šta čini Kelly Wearstler stil prepoznatljivim i posebnim, odgovor ćete pronaći u smelim enterijerima koji predstavljaju eksploziju boja, raznovrsnih materijala, unikatnih umetničkih dela i zanimljivih struktura, sa kojima se dizajnerka ne boji da eksperimentiše.

Spoj na izgled nespojivih elemenata, saradnja sa vrhunskim lokalnim umetnicima, cvetnim aranžerima, keramičarima i zanatlijama, ali i prefinjeni osećaj za estetiku koji je razvijala još u ranom detinjstvu kada je sa majkom išla u vintage prodavnice i uređivala svoju sobu, učinili su da Kelly postane svetski priznata dizajnerka enterijera i ikona stila.

Smeli enterijeri, fascinantni home decor shop i inspirativne kolaboracije

Kelly podjednako uživa u dekorisanju domova, odevnih kombinacija, restorana i barova, ali i velikih hotela koji ujedno predstavljaju njene najvažnije projekte.

Govorimo, naravno, u Proper hotelima u Santa Monici, Los Angelesu, Austinu i San Franciscu, koji su postali prepoznatljivi po Kelly Wearstler stilu koji je utkan u svaki pedalj. Od hodnika i skrivenih kutaka, preko soba i kupatila, pa sve do impozantnih lobija, ovi hoteli su postali sinonim za vrhunski stil i besprekoran dizajn.

Ne možemo da ne pomenemo i brojne kolaboracije sa high-end brendovima kao što su Louis Vuitton, Maison Mergiela, Delonghi, Hummer i mnogi drugi, kao i Kelly Weastler shop u kome možete pronaći nameštaj, dekorativne predmete, lustere, tkanine, ogledala i tapete.

Modna inspiracija

Pored jaw-dropping enterijera, američka dizajnerka sa svojih 2.1 miliona pratilaca na @kerrywearstler nesebično deli i inspirativne odevne kombinacije. Preko 20 godina sakupljanja vintage nameštaja, dekorativnih predmeta i garderobe, i neprevaziđena kombinacija starog i novog duha, čine njen stil prepoznatljivim i vanvremenskim.

Bilo da iskombinuje omiljene Air Force 1 patike (čija je pasionirana kolekcionarka) sa oversized odelom ili top sa prenaglašenim ramenima optočen kristalima sa poderanim teksas jortsom, Kelly izgleda fantastično.

Njen pomalo edgy stil često je upotpunjen zanimljivim aksesoarima i komadima brendova kao što su Off-White, Vetements, Balenciaga i Palm Angels, a njen izvrstan osećaj za estetiku i balansirano kombinovanje prošlosti i aktuelnog modnog trenutka, čini da sve što iznese nema datum.

Foto: Kelly Wearstler

POVEZANE VESTI