Style crush – Masha Lobanova

Tekst: Danka Grubačić

Ona je devojka koja je svoj stil dovela do perfekcije, a činjenica da tu perfekciju nosi sa neodoljivom lakoćom učinila ju je vodećom modnom influenserkom na kojoj svoje komade sa piste žele da vide Hermès, Fendi i Miu Miu.

Priča o Maši Lobanovoj pravi je primer one teze da kada znate šta želite u životu, put do uspeha je zagarantovan. Ona ne samo da je slutila da će jednog dana biti u prvom redu na revijama najvećih modnih brendova, već je strpljivo pravila strategiju da se to što pre dogodi. Danas ima 26 godina, više od 700 hiljada pratilaca na Instagramu, status beloruske modne ikone, tim fotografa i snimatelja koji je prate u stopu i svakodnevne upite za saradnju od brendova Dior, Chanel, Prada, Saint Laurent…

Misica, manekenka, rijaliti zvezda

Rođena je kao Marija Aleksandrovna Lobanova u beloruskom gradu Gomelj u kojem je odrasla sa starijom sestrom Ekaterinom, takođe uspešnom influenserkom. Imala je svega devet godina kada ju je majka upisala u školu za modele Sergeja Nagornog u kojoj je počela da snima reklame za dečje proizvode. Kao tinejdžerka učestvovala je na lokalnom takmičenju lepote Miss Gomel, gde je osvojila titulu Vice-Miss zahvaljujući kojoj je dobila šansu za modni angažman u Kini. U Šangaju je provela tri meseca radeći za komercijalne kineske brendove, ali njeni apetiti su bili mnogo veći – zacrtala je da jednog dana promoviše Hermès torbe koje je obožavala. Zbog toga je rešila da se vrati u domovinu, pojača svoj portfolio i okuša se na evropskom tržištu. Upisala je lingvistiku na Beloruskom državnom univerzitetu i, paralelno sa studijama, snimala editorijale i kampanje za vodeće ruske dizajnere. Sve što je radila objavljivala je na Instagramu na kojem je postala prava trendseterka čiji je broj pratilaca, ali i kredibilitet u modnom svetu, neprestano rastao. Trenutak kada je njena popularnost došla do usijanja, usledio je nakon što se pojavila u ruskom rijaliti programu „The Bachelor“ na TNT kanalu. Maša je preko noći postala javna ličnost o kojoj milionska publika želi da zna sve i vodeća influenserka na ruskom tržištu.

Odvažnost kao osnov stila

Za svoj stila kaže da je odvažan, a da je njegove osnove nasledila od svoje majke. Prepoznatljiva je po jednostavnosti, čistim formama, smelim krojevima, monohromatici, hladnom koloritu, otmenim detaljima i neoklasicizmu. Ako mislite da su Miu Miu ženske bokserice, YSL salonke i Hermès Kelly nespojivi u jednom stajlingu, Maša će učiniti da takav stajling poželite na sebi. Ipak, sve ono čime nas ova mlada Beloruskinja magnetski privlači da, kada uđemo na njen Instargram, tu i ostanemo, verovatno ne bi bilo tako atraktivno da nije njene očaravajuće lepote. Zbog specifične kombinacije crne kose i neboplavih očiju, PR timovi velikih brendova smatraju je jednim od najlepših promo lica u svetu influensera koje, zbog svojih silnih hobija – od jahanja, preko plesa i klizanja, do surfovovanja, ima sjajne mogućnosti za širenje njihovog uticaja. Živi na relaciji Moskva- Pariz i često putuje na egzotične destinacije što samo pojačava njenu estetiku tihog luksuza na društvenim mrežama.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI