Street style trendovi sa Milano Fashion Week-a 2023

Tekst: Milena Veselinović

11:11 vas vodi na kratko putovanje u svet Nedelje mode u Milanu gde su ulice raznobojne kaleidoskopske pozornice koje smo sa ushićenjem posmatrali.

Dok kiša pljušti na ekstravaganci Diesel brenda i Sabato De Sarno oduzima dah na svojoj premijeri za Gucci, oči modnih kritičara uperene su u fashion scenu. Međutim, priča o ovoj metropoli ne može biti ispričana samo na modnim pistama – ona je oslikana kroz stil zvezda i zvanica koje su okupirale gradske ulice. Ovde, u srcu italijanskog stila, moda je lingua franca, a kada govorimo o ličnom stilu, svi su spremni za kreativni razgovor.

Šta su nosili poznati

Sofia Richie ukrala je pažnju sa svojim pojasom na Prada kaputu, crvenim rolkom i elegantnim crnim pantalonama koje su šik kombinaciju upotpunile zajedno sa slingback petama. Kao oličenje milanskog senzibiliteta, Sofia je pokazala kako se sivi tonovi mogu izvanredno kombinovati sa jarkim bojama. Sa druge strane, kantautorka Rosalía šetala je Milanom u sivom puloveru i beloj košulji. Irene Kim je za Prada reviju odabrala pink tailored pantalone sa žutim džemperom i kraljevsko plavom tašnom, dok je Erika Boldrin bila zanosna u from head to toe bež outfitu. Margaret Zhang je na Max Mara reviju došla u smelim žutim snake čizmama i crnoj suknji sa perjanim detaljima. Nosile su se nijanse sive koje su se prelivale kroz ulice, od ugljenastih do srebrnih tonova. I dok siva može biti jedna od zaštitnih nijansi ovogodišnje Milanske nedelje mode, Milan je ipak modna meka koja potvrđuje da su granice stila tu upravo da bi bile pomerane.

Od modnih pista do ulica

Ova sezona nije štedela na raznolikosti: od prevelikih sakoa koji pristaju svakom stilu, do uklopljenih, šarenih džempera i upečatljivih odela oversize krojeva. Pufnaste Prada suknje su bile tu da dodaju volumen, dok su cipele sa špicem i kitten potpeticama podigle modnu pripovetku na viši nivo.

Dok Milanska nedelja mode zatvara svoja vrata i zavese padaju na ovu scenu modne dramaturgije, ostajemo sa utiscima koji će nas pratiti u narednim mesecima. Ova modna manifestacija je još jednom potvrdila da je Milan grad u kojem se moda i stil ne doživljavaju samo kao estetski izbor, već kao deo identiteta, jezik kojim se komunicira i vizija kojom se živi.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI