Stefano Pilati x Fendi – povratak legende

Tekst: Ivona Lekan

Kada šik stil Milana i slobodni duh Rima spoje legendarni dizajner i jedna od najpoznatijih modnih kuća – spektakularna, jedinstvena i limitirana kolekcija je zagarantovana. 

U memoare o dugačkoj i intenzivnoj karijeri koja beleži saradnje sa brendovima kao što su Cerruti, Giorgio Armani, Prada, YSL i Ermenegildo Zegna, 58-godišnji italijanski dizajner  Stefano Pilati će moći da zapiše još jednu – kolaboraciju sa prestižnim svetskim high-end brendom koja je u sklopu projekta „Friends of Fendidostupna od 26. oktobra.

Legendarni dizajner koji je 2018. pokrenuo sopstvenu etiketu Random Identities poznat je po fluidnom stilu, spajaju muških i ženskih kodova i inovativnom pristupu dizajnu, a upravo se njima vodio i u stvaranju ekskluzivne capsule kolekcije za autentičan Fendi svet.

Dualnost kao glavna inspiracija

Istraživanje i jedinstveno spajanje Milana i Rima, 1920-ih i 2020-ih i muškog i ženskog pola, u srži su svakog komada na kom su Stefano Pilati, Kim Jones i Silvia Venturini Fendi, rame uz rame, vredno radili prethodnih nekoliko meseci.

Rezultat je spektakularna kolekcija koju odlikuju moćna odela, prozračne haljine i svilene bluze uparene sa torbama od buttery napa kože, cipelama sa kitten štiklom i zanimljivim baletankama. Tu je i nekoliko skrojenih donjih delova sa „baskijskim“ detaljima, koji odaju utisak dvostrukog struka.

Kultna flapper haljina iz 2020-ih 

Obuhvatajući i žensku i mušku odeću koja će u jednom od retkih slučajeva biti prikazana zajedno, kolekcija će odražavati 1920-e i 2020-e istražujući viđenje flapper haljine u današnje vreme, ali i uniseks odeću koja ne prepoznaje granice polova. Ponovo zamišljajući siluete i detalje koji su obeležili jednu epohu, dizajner nam isporučuje čitav niz autentičnih komada u kojima dualnosti postaju jedno.

„Stefano oličava Fendijeve prijatelje: on je prijatelj, inspiracija i dizajner za moderna vremena, uvek gleda u budućnost, postavlja pitanja i nudi rešenja“, rekao je Kim Jones ne krijući uzbuđenje povodom saradnje sa italijanskim dizajnerom.

Limitirana kolekcija Stefano Pilati x Fendi dostupna je na fendi.com i prodavnicama u Londonu, Dubaiju, Njujorku, Tokiju, Seulu i Hong Kongu.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI