Steak Supreme – fine dining po meri i standardima gurmana

Tekst: Milena Veselinović

Dobrodošli u svet gde se granice između obroka i umetnosti stapaju, gde je svaki zalogaj iskustvena pripovetka a svaka poseta nezaboravan doživljaj.

U srcu ekskluzivnog kompleksa Beograd na vodi, u prizemlju TC Galerija i sa pogledom na reku Savu, smešten je restoran Steak Supreme koji uspešno spaja raskoš sa hedonizmom i gastronomskom genijalnošću.

Pažljivo odabrana lokacija atraktivna je kako turistima, tako i lokalcima, i mesto je okupljanja svih ljubitelja kvalitetnog obroka i lepog prizora.

Koncept fine dining-a izmešten na viši nivo

Dizajniran sa posebnom pažnjom usmerenom na detalje, restoran se ističe svojim odvažnim, modernim i elegantnim elementima. Atmosfera zadovoljava čula i najstrastvenijih kritičara i redefiniše značenje izraza ’’uživati u jelu’’. Ovde se svaki element, od nameštaja do osvetljenja, uklapa u suptilnu celinu koja postavlja nove standarde ugostiteljstva praćena vrhunskom uslugom.

Meni je kreiran oslanjajući se na najkvalitetnije sastojke koji se dopremaju iz južne i centralne Srbije, a osim domaće kuhinje koju Steak Supreme nudi, ovde će i ljubitelji egzotičnih ukusa biti očarani. Ponuda internacionalnih selekcija uključuje neponovljivi japanski Wagyu A5 Miayazaki, američki Black Angus rib-eye bez kosti kao i kotlete od jagnjećeg mesa sa Novog Zelanda. Sa ponosom iz svoje ponude ističu i pršut bellota (proscuito bellota), dobijen iz specijalnog tipa mesa Pata Negra.

Nezaboravan doživljaj pri svakom zalogaju

Sa pažljivo osmišljenog menija se izdvajaju lagana, osvežavajuća kremasta supa od jastoga i kozica, kao i opcija sa kokosom i gamborima. Topli ili hladni starteri, sočni Supreme Tatar od tune u kombinaciji sa kremom od avokada i citrus dresingom milovaće vaša nepca, a Shrimp koktel salata nepogrešiv je izbor ako želite lagani obrok. Za poseban doživljaj, tartar biftek šef kuhinje spremiće pred vama na licu mesta, a poslužiće ga sa wasabi puterom i kroketima od pirinča. Od glavnih jela, sve preporuke idu na račun Supreme bifteka, ali podjednako impresionira i ponuda ribe gde se izdvaja filet brancina. Za kompletan ugođaj koji će ceniti iskonski hedonisti, tu je i fantastična selekcija najkvalitetnijih vina. Obrok možete završiti nekom od poslastica a naš predlog ide tiramisu kolaču koji se priprema pred vama.

U vremenu kada fine dining često uspe da zaluta u pretencioznost ili neodlučnu jednostavnost, Steak Supreme uspeva da pronađe savršeni balans na ovdašnjoj gastronomskoj sceni. Idealna sinergija divne lokacije, urbanog ritma i prirodnog ambijenta, Steak Supreme čine nezaboravnom destinacijom za sve gurmane koji imaju istančan ukus.

Restoran Steak Supreme

@steak_supreme_belgrade

Foto: Steak Supreme

POVEZANE VESTI