Šta znamo o cisteaminu, antioksidansu koji pomaže da rešimo problem fleka na licu

Tekst: Milena Veselinović

Na putu ka blistavoj i besprekornoj koži, mnogi su spremni na istraživanje. Svako ko ima problem tamnih fleka na licu i diskoloracije, zna koliko može biti izazovno suočavanje sa tim stanjem.

Možda ste već upoznati sa klasičnim rešenjima, ali postoji tajni igrač koji zaslužuje da bude u centru pažnje: cisteamin. Ovaj antioksidans donosi revolucionarne mogućnosti za rešavanje problema sa flekama na licu, i to bez komplikacija. Saznajte kako cisteamin deluje na fleke, zašto je postao omiljen u svetu ljubitelja lepote, i kako ga možete koristiti da povratite svoj sjaj.

Činjenice o cisteaminu

  • Prirodni antioksidans
  • Siguran za upotrebu na koži, dokazano efikasan u tretiranju hiperpigmentacija
  • Bezbedan za korišćenje na svim tipovima kože
  • Može se upotrebljavati na dnevnom nivou, posle čišćenja lica
  • Odlično radi u kombinaciji sa vitaminom C i fitinskom kiselinom
  • Ne sme biti kombinovan sa drugim ’’izbeljivačima’’ kože, poput hidrokinona

Šta je cisteamin?

Dok se neki antioksidansi igraju na površini, cisteamin je duboko uronjen u igru lepote. Ovaj prirodni sastojak, derivat aminokiseline cisteina, ima moćnu sposobnost da se bori protiv hiperpigmentacije tako što duboko prodire u ćelije i pomaže u regulisanju melanina, pigmenta odgovornog za boju kože. To znači da je rešenje za fleke sveobuhvatno i dugoročno. Doktorka Jaimie DeRosa, plastični hirurg sa klinike u Bostonu, ističe da se ovaj sastojak može koristiti kod ljudi koji žele da izbegnu upotrebu hidrokinona koji je zabranjen u EU kao potencijalni kancerogeni sastojak.

Cisteamin u akciji: kako deluje?

Da bismo razumeli čaroliju cisteamina, trebalo bi da zavirimo u njegovu suštinsku funkciju. Ovaj antioksidans pomaže u ravnoteži pigmenta smanjujući hiperpigmentaciju i vraćajući koži prirodnu harmoniju boja. On inhibira sintezu melanina i smanjuje količinu L-cisteina u ćelijama. To znači da ćete se zauvek pozdraviti sa neželjenim flekama, a poželeti lepu dobrodošlicu čistoj i blistavoj koži. On je relativno nežan sastojak ali zahteva određena pravila u korišćenju kako bi se postigao željeni rezultat. Da biste sprečili iritaciju, sačekajte barem sat vremena nakon umivanja lica pre nego što aplikujete cisteamin. Ako iskusite peckanje, to ne mora biti nužno razlog za uzbunu jer je to jedna od mogućih reakcija na ovaj antioksidans. Obavezno štitite svoju kožu od sunca ako ste dodali cisteamin u režim lične nege.  

Povratak blistave kože zahvaljujući antioksidativnoj moći

Cisteamin se ne zaustavlja samo na rešavanju problema sa flekama. Ovaj antioksidans takođe podržava regeneraciju ćelija i doprinosi hidrataciji kože. Sve što vam treba je redovna primena, a rezultati će vas oduševiti.

Dok se upuštate u borbu protiv fleka na licu, neka proizvodi sa cisteaminom budu vaš verni saveznik. Pripremite se za putovanje u svet bez fleka gde koža zrači lepotom!

Foto: eleven eleven

POVEZANE VESTI