Šta je clean beauty, i zašto je Credo koncept o kojem će se pričati?

Tekst: Milena Veselinović

Za sve entuzijaste koji su strastveni prema ekološki čistoj lepoti, Credo Beauty može biti prava kozmetička oaza.

Ovo je online prodavnica koja nudi raznovrsnu paletu sa više od dve hiljade proizvoda od preko 130 različitih nezavisnih brendova. Posvećeni su održivosti, očuvanju i zaštiti životne sredine i mudrom iskorišćavanju prirodnih resursa.

Smisao ekološki osvešćene lepote

Glavni motiv postojanja Credo sveta je da se otvori put ka čistim proizvodima, sertifikovanoj kozmetici koja ne sadrži sastojke životinjskog porekla i koja nije testirana na životinjama. Tako je kreiran Credo clean standard koji prevazilazi ustaljene norme lepote. Ovaj koncept puno polaže u promovisanje transparentne liste sastojaka, nekorišćenje marketinških trikova oko upotrebe sintetičkih mirisa i sveobuhvatne smernice za produkciju održivih pakovanja.

Šta podrazumeva Credo Clean koncept

Clean kozmetika obuhvata širok pojam, ona je mnogo više od trenutnog hype-a i hashtag-a koji se kreira na društvenim mrežama. U Credo beauty strogo insistiraju na poštovanju liste nepoželjnih sastojaka koje saradnici ne smeju da koriste u svojim proizvodima. Među njima nalaze se GMO derivati, gluten, soja, tokoferol, alkoholi, a dozvoljeni izvedeni sastojci mogu biti na biljnoj bazi, dobijeni prirodnim putem. Samo saradnici koji poštuju definisane postulate mogu biti deo Credo beauty sveta.

Bezbednost, etika, održivost, resursi

Credo koncept brine o planeti, vredno ulaže u istraživanja i praćenje unapred definisanih protokola, oslanjajući se na transparentnu etičku praksu. Misija je da do krajnjeg korisnika dopreme idealan proizvod koji je potpuno bezbedan za korišćenje ali i čije postojanje neće ići na štetu planeti. Na taj način se beauty industrija usmerava napred, vredno se radi na njenoj reorganizaciji i poboljšanju.

Kako preći na ’’čistu’’ kozmetiku i šta prvo potražiti na Credo beauty?

Ukoliko se pitate odakle da krenete, predlažemo da za početak u rutinu uvrstite dva nova proizvoda, a da postepeno u mesecima koji slede zamenite kompletnu dotadašnju rutinu. Credo beauty online shop ima pregledno izlistane kategorije za sve tipove kože i sve ciljne grupe. Lista proverenih best seller-a je podugačka a naši predlozi su:

Exa beauty: jedan je od beauty brendova kreiran u sklopu Credo beauty koncepta, koji brine o zdravlju naše kože ali i planete na kojoj živimo. Inspirisani prirodom i snagom očuvanih sastojaka, posvećeno rade na lansiranju linije proizvoda koji će gledati u budućnost i uticati na osnaživanje samopouzdanja kupaca. Oslanjajući se na filozofiju ’’We learn from the past while acting for the future’’ jedan od ciljeva jeste da donesu pozitivnu promenu u beauty industriju.

Top lista Credo Exa beauty proizvoda:

Credo beauty shop ponudu istražite na ovom linku. Shipping je besplatan za porudžbine u vrednosti od preko 50$. 

Foto: Promo

POVEZANE VESTI