Spremite se za još jedan veliki comeback – ovoga puta sav fokus je na rajfovima za kosu

Tekst: Eleven eleven

Nekada su bili neizostavni deo svakodnevice drevnih Grka, označavali su glamur zlatnog doba Holivuda, a danas?

Rajfovi za kosu ponovo osvajaju modni svet! Kroz istoriju su bili više od ukrasa – bili su simbol statusa, stila, a čak su služili kao lek protiv glavobolje. Danas, u vreme kada većina teži quiet luxury momentu i minimalizmu, ovi šarmantni aksesoari doživljavaju svoj veliki povratak na scenu, donoseći sa sobom dašak sofisticiranosti i jednostavnosti.

Renesansa rajfova – očekivano ili ne?

Bili su prisutni u svim epohama, od antičkih vremena kada su se za posebne prilike nosili venci na glavi, preko razigranih 1920-ih sa pernatim trakama koje su krasile glave damama poput Daisy Buchanan, pa sve do eksplozivnih 1960-ih i hipi pokreta 1970-ih sa šarenim bandanama. Za njihovu popularizaciju zaslužna je i Carolyn Bassette-Kennedy i njen minimalistički stil u koji ih je savršeno uklapala. Ali, ove godine, rajfovi se vraćaju u nešto drugačijem izdanju. Od sportskih traka koje koriste poznate influenserke poput Alix Earle, preko minimalističkih kakve nose Bella Hadid, Jennifer Lawrence i Sophia Richie koje su postale pravi statusni simbol, sve do luksuznih verzija sa kristalima koje su pravi izbor za večernje izlaske.

Reinterpretacija klasične lepote

Jedna od najpopularnijih verzija danas je Alice traka, inspirisana junakinjom iz romana Lewis Carrolla, koja simbolizuje stil i nežnost. Ovaj model je dostupan u raznim materijalima, od plastike do elastičnih tkanina, i pruža istovremeno udobnost i eleganciju. Kako ih nositi? Mogućnosti su beskrajne. Rajfovi mogu upotpuniti svaki izgled, od sportskog do večernjeg, od poslovnog do opuštenog. Oni nisu samo modni dodatak, već prilika da izrazite svoj stil jer imaju sposobnost da daju poseban pečat svakom outfitu.

Iako nisu ništa novo niti revolucionarno, njihova transformacija kroz vekove i povratak na velika vrata govori nam o neospornoj moći da oblikuju i definišu trendove. Oni su prevazišli kategoriju modnog dodatka – sada su simbol individualnosti i kreativnosti.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI