Spf stikovi – novi trend zaštite od sunca

Tekst: Milena Veselinović

Kod proizvoda za negu izuzetno cenimo efikasnost istih i njihovu multifunkcionalnost.

Osim čvrstih šampona za kosu i parfema kao i interesantnih gedžeta koje možete nositi sa sobom na put, jedna od vodećih inovacija u domenu zaštite od sunca su SPF stikovi.

Njihova popularnost poslednjih godina prilično je porasla, a dermatolozi konstatuju da su se i teksture proizvoda dosta promenile i da su unapređene verzije izuzetno efikasne za širi krug korisnika.

Zašto su SPF stikovi postali popularni?

Njihova upotreba je maksimalno pojednostavljena. Potrebno je samo da zarotirate valjak krug ili dva i da laganim pokretima koji klize, nanesete proizvod svuda po licu ili telu. Nema potrebe za utrljavanjem, kao ni pranjem ruku. Ovaj tip proizvoda naročito je koristan kod mlađe dece koja često nemaju dovoljno strpljenja za nanošenje kremastih tekstura i njihovo razmazivanje po koži do upijanja. SPF stikovi zgodni su za primenu kako na celom telu, tako i na manjim zonama poput one na licu, a zauzimaju minimum prostora u vašem neseseru.

U čemu bi trebalo biti oprezan?

Jedna od nezgodnijih stvari kod SPF stikova jeste ta što ne možete biti potpuno sigurni koja je količina nanetog proizvoda na kožu nakon što jednom pređete rolerom. Dermatolozi preporučuju da se sve zone tretiraju minimum 4 puta i da se bude pažljiv pri nanošenju kako se ne bi neki deo tela preskočio. Takođe, potrebno je održavati stik čistim i urednim kako se na njemu ne bi nagomilale neželjene bakterije koje bi mogle da izazovu iritaciju kože.

Među najtraženijim SPF stikovima na tržištu, 11:11 vam predstavlja svoj izbor:

  1. Hello Sunday Invisible SPF 30 – višenamenski proizvod koji vam pruža preko potrebnu udobnost u pokretu. Formula klizi po koži, ne ostavlja trag pri nanošenju a daje širok spektar zaštite od UVA i UVB zraka.
  2. Supergoop! Glow Stick SPF50 PA++++ – hidratacija i zaštita od sunca za normalnu i suvu kožu u jednom proizvodu. Može se koristiti čak i kao hajlajter na zonama koje želite da dodatno istaknete. Vegenski proizvod koji mogu koristiti i osobe osetljive na gluten.
  3. Shiseido Clear Sunscreen Stick SPF50 – Nagrađivani proizvod, oftalmološki testiran, pogodan za sve tipove kože. Ova nevidljiva zaštita sačuvaće vašu kožu na visokim temperaturama, a vodootporna formula je bez parabena, oxybenzona, formaldehida, SLS i SLES kao i ozloglašenog triklosana.
  4. Givenchy Skin Perfecto Stick UV SPF50 – namenjen dnevnoj zaštiti kože od sunca i preranog starenja. Pogodan za poneti u tašni, a njegova hidratantna formula pružiće vašem licu zdravi sjaj i potrebnu negu.
  5. Tocobo Cotton Soft Sun Stick SPF50+ PA++++ – nelepljiva, osvežavajuća formulacija, transparentne, mat završnice koja se na vašem licu ponaša poput nevidljivog, zaštitnog vela. Odličan proizvod za sve sa masnom kožom, koji može poslužiti i kao fin prajmer za puder.
  6. Clarins Invisible Sun Care Stick SPF50 – proizvod bogat antioksidansima, poštuje coral-safe standarde. Clarins stick prilagođen je potrebama normalne, suve i masne kože.
  7. La Roche Posay Anthelios XL SPF50+ – vodootporna, hipoalergena formulacija koja je prilagođena izuzetno osetljivoj koži sklonoj alergijskim reakcijama.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI