Samopotamnjivanje kod kuće – da ili ne?

Tekst: Milena Veselinović

Mnogi su u potrazi za besprekornim preplanulim tenom ali bez štetnih sunčevih zraka i rizika od starenja kože.

Zvuči kao nemoguća misija, zar ne? Ne brinite, odlazak u solarijum ili na plažu nisu vaša jedina opcija. Zakoračićemo u svet samopotamnjivanja gde sunce sija direktno iz tube ili spreja i gde je svaki dan idealan za postizanje boje koju želite.

Šta bi trebalo da znate

Od stručnjakinje Isabele Alysa (©isabelalysa) koja je zadužena za savršeni preplanuli ten mnogih poznatih ličnosti, među kojima i Miley Cyrus, Kim Kardashian, Kylie Jenner, Sofia Richie i Selena Gomez, saznajemo koje su osnovne stvari koje bi trebalo imati na umu kada je u pitanju samopotamnjivanje kod kuće.

Prvi korak je izbor pravog proizvoda. Na tržištu postoji mnogo opcija: od losiona, preko krema, do sprejeva i pena. Pogledajte sastojke i birajte one sa prirodnim ekstraktima, bez parabena i alkohola koji mogu isušivati. Drugačiji izraženiji miris kod samopotamnjivača je nešto što je karakteristično za sve proizvode ove vrste i ne bi trebalo da vas brine.

11:11 lista preporuka:

Pre svega - piling

Piling je ključan kako biste se rešili mrtvih ćelija kože i omogućili ravnomerno nanošenje preparata. Radite piling bar jednom nedeljno, ali ne odmah pre nanošenja samopotamnjivača jer bi to moglo da ostavi fleke. Idealno bi bilo da eksfolijaciju obavite dan ili dva pre nanošenja samopotamnjivača. Koristite šećerni ili piling na bazi kafe i prednost dajte laganim ujednačenim pokretima ruku kako ne biste iritirali kožu.

Rutina je važna

Nakon pilinga, nanesite hidratantnu kremu na područja koja su sklonija suvoći, kao što su laktovi, kolena i zglobovi. Zatim pažljivo nanesite samopotamnjivač počevši od nogu prema gore, koristeći rukavice ili sunđer da biste izbegli „narandžaste“ dlanove. Za lice koristite proizvode specijalno formulisane za tu namenu. Što se tiče učestalosti korišćenja proizvoda, sve zavisi od toga kakve su reakcije. Obično je potrebno proizvode naneti svakih nekoliko dana kako biste održavali željeni ten. Ispiranje boje koja je detaljno naneta bi trebalo da bude postepeno i na taj način nećete imati neželjene fleke.

Less is more

Alisin rad je sušta suprotnost neprivlačnom trendu narandžaste kože koja je bila popularna 2000-ih godina. Ona se trudi da kod klijentkinja postigne’’soft tint’’ koji je suptilnog i prirodnog izgleda. Koža izgleda blistavije i svežije. Ključ je početi sa nijansom koja je bliska vašem prirodnom tenu. Odabir pretamne boje kod osoba svetlije puti izgledao bi neprikladno. Postepeno pojačavanje nijanse je nešto što će vas dovesti do željenih rezultata.

Ako ste ikada pomislili da je preplanuli izgled rezervisan samo za srećnike koji mogu da provedu svoje dane na suncem okupanoj plaži, vreme je da razmislite ponovo. Izbor je na vama! Samopotamnjivanje vam omogućava da postignete sun kissed kožu bez štetnih UV zraka i opekotina i da produžite osećaj leta i u hladnijim mesecima. Sa pravim proizvodima i metodom, možete postići bronzani izgled koji deluje kao da ste upravo stigli sa egzotične destinacije. Savršeni ten sada je dostupan svima — i sve to bez pasoša i avionske karte.

Foto: eleven eleven

POVEZANE VESTI