Samo je nebo iznad nas: Hoteli koji nude nesvakidašnje zvezdano iskustvo

Tekst: Maja Bunčić

Volite ideju kampovanja, ali ne i neudobnost?

Dobra vest je da možete uživati u osećaju da ste okruženi prirodom, uključujući gledanje zvezda, iz udobnosti sopstvenog apartmana – bez plafona!

Na ceni više nisu luksuzune hotelske sobe sa velikim tv ekranima, već one sa pogledom koji će vas bukvalno oboriti s nogu, u ovom specifičnom slučaju u udobnan krevet.

Ukoliko gostima može da se obezbedi što izuzetnije iskustvo povezivanja sa prirodom, a da pritom ne podrazumeva šator i logorsku vatru. Dakle, da se postigne i osećaj potpune udobnosti, bez prljanja ruku, a ukoliko je u ovaj opis uključeno i nešto luksuza, onda se dobija lokacija za koju je potrebno mesecima unapred bukirati smeštaj.

„Once in a liftime“ iskustvo, na ceni je više nego ikada pre i obavezna je ponuda nekih od trenutno najpopularnijih turističkih destinacija na svetu.

Glamping ili glamurozni kamping, uveliko je zaživeo ne samo u svetu, već i kod nas: od Slovenije, pa sve do planinskih podrjuča u Srbiji. Dok se u zemljama sa toplijom klimom (Afrika, Tajland, Maldivi, Australija) ovaj vid turizma uveliko podrazumeva.

S toga je sasvim logično da je glamping promenio formu i postao još luksuzniji, pogotovo u Evropi. Nudeći gostima iskustvo pogleda na zvezdano nebo u smeštajima od velikih i sjajnih pet zvezdica!

Kakslauttanen Arctic Resort, Finland

Ako ste u potrazi za bajkovitim zimski odmorom, ne tražite dalje. Magičan smeštaj u Laponiji nudi opcije odsedanja u staklenom iglou i drvenim kućicama. Skoro nadrealno izgleda ideja o spavanju pod zvezdama i posmatranju igre severnih svetlosti iz toplog kreveta, privatne saune ili kamina u vašoj kućici. Ovde takođe možete uživati u različitim aktivnostima poput safarija sa haskijima i irvasima, vožnje snouborda, ribolova na ledu, poseti Deda Mrazove kuće ili čak umetničke galerije. Idiličan zimski resort takođe poseduje i najveću dimnu saunu na svetu.

L’AND Vineyards Resort, Portugal

Ljubitelj ste vina, prirode, ali i luksuza? Nema problema. Pronašli smo za vas svojevrsni vinski raj, koji se nalazi u seoskom predelu Alenteja u Portugalu. Zamislite da se budite uz pogled na vinograde i srednjovekovni zamak Montemor, ili da se opuštate u privatnom bazenu uz kamin u svom apartmanu – dok isti poseduje „magično“ dugme uz pomoć koga se aktivira klizni krov i dobijete pogled na zvezdano nebo. Takođe, možete uživati u nagrađivanim vinima proizvedenim na licu mesta, kao i u gastronomskim užicima u restoranu sa Michelin zvezdicom. Resort gostima nudi i spa centar sa tretmanima na bazi grožđa, teniski teren i uslugu iznajmljivanja bicikala.

L'Albereta Relais i zamak, Italija

Ovaj zamak smešten u prelepom regionu Lombardije, u blizini jezera Iseo, te okružen brežuljcima i vinogradima, mnogo je više od idličnog prizora za fotografisanje. Izgrađen je kao impresivna privatna kuća još u 1800-im godinama i zadržao je tu mirnu, intimnu atmosferu. Ako ozbiljno vodite računa o svom zdravlju, ovo je najbolji izbor. Spa centar ‘Espace Chenot’ omogućava vam konsultaciju sa timom stručnjaka koji se kreću od lekara do osteopata. Tu su i ekskluzivni medicinski tretmani stvoreni od strane poznatog Henri Chenot-a koji imaju za cilj detoksikaciju tela i uma. Poseban dodatak je čuveni „kabriolet apartman“ sa takozvanim „dugmetom iznenađenja“ uz pomoć koga se otvara krov i otkriva nebo, tu je naravno i đakuzi, a terasa gleda na okolne vinograde i jezero Izeo.

Null Stern, Zero Real Estate Outdoor Hotel, Switzerland

Ukoliko ne možete da se odlučite želite li da provede luksuznu noć u hotelu ili  kampujući pod zvezdama, nema potrebe da se bilo čega odričete, jer idelano mesto za vas postoji. Ovaj zaista krajnje jedinstven smeštaj, omogućava vam odmor u udobnom bračnom krevetu bez krova, ali i bez zidova!
Projekat pod nazivom Zero Real Estate dolazi iz Null Stern hotela (nemački naziv za nula zvezdica). „Soba na otvorenom“ kreirana je od strane konceptualnih umetnika Franka i Patrika Riklina i stručnjaka za ugostiteljstvo Daniela Charbonniera. Ovim neobičnim hotelom (ili preciznije krevetima) upravljaju lokalni stanovnici od kojih su neki specijalizovani u vidu grupe „modernih batlera“, tu su da gostima požele dobrodošlicu i donose posluženje. Ako kojim slučajem dođe do vremenskih nepogoda ne brinite, jer postoji odmah spremno alternativno rešenje u vidu fantastičnog smeštaja u blizini.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI