Proleće – istaknite se predstojeće sezone u komadima ovih domaćih dizajnera

Tekst: Milena Veselinović

Ako želite da ovog proleća budete primećeni, domaći dizajneri imaju odličan izbor komada koji su inovativni, upečatljivi, i obećavaju da će vas izdvojiti iz mase.

Sa dolaskom iščekivanog toplijeg vremena i novijom energijom koja nas obuzima, dolazi  želja i za osveženjem garderobe. U potrazi za inspiracijom istražujemo lokalnu scenu, i dajemo vam 6 predloga fantastičnih domaćih brendova uz koje ćete ponosno nositi etiketu autentičnosti.

Boje koje govore jezikom emocija

Elegantno, sofisticirano i šik. Od nežnih pastelnih tonova, preko vibrantnih boja koja će privući pažnju, sve do krojeva koji prate siluetu i naglašavaju ženstvenost – ove sezone domaća scena je živa, vatrena i moćna.

Tijana Žunić: Nedavno lansirana kolekcija Modern Muse naša je inspiracija dok istražujemo komade u kojima ćemo se osećati samopouzdano i snažno, a koji će biti u trendu i zavodljivi. Od pantalona visokog struka, vatreno crvenih haljina, korseta do elegantnih maxi haljina, kreatorka Tijana Žunić definitivno zavređuje vašu pažnju ove sezone.

Tamara Radivojević: Nesvakidašnji modeli domaće dizajnerke Tamare Radivojević izdvajaju se iz mase, i ostavljaju snažan utisak. Ona se hrabro igra formom, smelo ubacuje boje, dodaje linije gde ih ne očekujete, a sve u cilju kreiranja proizvoda koji je drugačiji, zanimljiv i primetnih detalja.

Marija Tarlać: Spremna da uvek isprati trendove, ali i postavi nove standarde luksuznog odevanja, ova dizajnerka redefiniše granice stila i vraća u modu klasične krojeve koji prate liniju tela i izgledaju zavodljivo, poslovno i primamljivo.

Coast: Ovaj domaći brend prepoznatljiv je po svojem minimalističkom pristupu, svedenim formama koje se savršeno stapaju sa figurom i u svakoj ženi koja ponese neku od kreacija bude holivudsku divu. Old money inspired momenat dominira u svakom pogledu, a naši favoriti su Anushka haljina otvorenih leđa, Berlin top i mini Hailey haljina. 

Jalizé Couture: Jedan od najprepoznatljvijih brendova u regionu a i kod nas, definitivno je Jalizé, čije kožne bajker jakne obožavamo! U težnji da pomogne da pronađemo autentični stil kojim ćemo se izdvojiti, Jalizé na moderan način grabi ka savršenstvu, jedinstvenosti i oslikava istančan ukus i hedonizam u svakom komadu za predstojeću sezonu. Udobno i elegantno, to su vodilje ove modne kuće, a mi nismo mogli da odolimo najmekanijem Jela kardiganu sa izvezenim cvetnim detaljima.

Questionmark by K: Sinonim za bezvremenu eleganciju, miks krojeva i feminine i masculine fragmenata, ovog proleća možete zablistati u kreacijama Questionmark. Favoriti koje preporučujemo da stavite na svoju wish listu su Aliénor jakna u pastelnoj roze boji, idealna za kombinovanje u svim prilikama, kao i Roxanne bodysuit.

Modna industrija kakvu poznajemo danas sve više teži održivosti, a naši dizajneri su tu da isprate ove trendove i prilagode svoje segmente proizvodnje. Korišćenjem materijala lokalnog porekla, radom na malim serijama i fokusom na kvalitet umesto na kvantitet, domaći brendovi nam pokazuju put ka odgovornijem i svesnijem modnom izrazu. Ovog proleća, odaberite komade koji ne samo da izgledaju dobro, već i čine dobro za okolinu.

Istražite domaću scenu, jer proleće je idealno vreme za nove početke – zašto ne biste započeli svoju modnu revoluciju upravo sada?

Foto: Promo

POVEZANE VESTI