Preporučujemo – Top 5 regionalnih getaway destinacija za predstojeće prolećne praznike

Tekst: Eleven eleven

Šta vam prvo padne na pamet kada pomislite na savršeno mesto na kojem biste mogli da odmorite svoja čula i relaksirate um? Možda je to mirna obala, ili uzbuđenje koje donosi istraživanje nepoznatih pejzaža?

Pripremili smo vodič koji će vas provesti kroz pet regionalnih destinacija koje obećavaju ne samo odmor od svakodnevice, već i fantastičnu avanturu koja će redefinisati pojam opuštanja, od zavodljivih obala Jadranskog mora do hladnih vrhova balkanskih planina.

One&Only Portonovi, Crna Gora

Smešten u spektakularnom zalivu Boka Kotorska, ovaj rezort predstavlja epitom luksuza na Jadranu, i prvi je evropski objekat renomiranog brenda One&Only poznatog po kreiranju glamuroznih odmarališta. Od lepih vila i apartmana, preko restorana sa izvrsnim menijem, do wellness centra Chenot Espace, svaki detalj je pažljivo osmišljen da gostima pruži vrhunsko iskustvo. Istražite crnogorsku obalu ili jednostavno uživajte na privatnoj plaži, upijajući sve lepote Boke.

Meneghetti Wine hotel, Hrvatska

Skriveni dragulj Istre, Meneghetti Wine Hotel & Winery nalazi se daleko od prometnih puteva, u idiličnom okruženju Bala. Ovaj hotel nudi jedinstveni doživljaj sa svojim veličanstvenim ukusima vina koja vas vode kroz zanimljivu gastronomsku kartu. Ostanite da osetite mir koji ovaj hotel pruža, sa pogledom na vinograde i maslinjake, savršen za ljubitelje prirode i tišine.

Kempinski Hotel Adriatic, Hrvatska

Ovaj hotel u Hrvatskoj sa 5 zvezdica, ujedno je spa i golf rezort i nalazi se u Savudriji blizu Umaga. To je mesto gde se Jadransko more susreće sa slikovitim istarskim pejzažom. Uživajte u ekskluzivnom odmoru u privatnim vilama sa bazenima, ili istražite golf teren u blizini. Hotel raspolaže kapacitetom od 186 soba i apartmana sa prostranim balkonima i terasama, relaksirajućim spa sektorom, kao i inovativnom kuhinjom koja će očarati vaša nepca.

Viceroy Kopaonik, Srbija

Za one koji traže avanturu u istraživanju nepoznatih predela, Viceroy Kopaonik je savršen izbor. Poznat kao „Planina Sunca“, Kopaonik pruža idealne uslove za ljubitelje zimskih sportova, ali i sve obožavaoce šetnji i planinarenja. Prepustite se dražima modernog dinamičnog odmora sa pogledom na zelene planinske vrhove, u rezortu koji nudi izuzetne usluge, od spa centra do fine dining restorana i après ski loungea.

Kranjska Gora, Slovenija

Otkrijte čari Julijskih Alpa u Kranjskoj Gori i njenoj okolini. Ovaj živopisni krajolik nudi brojne uzbudljive aktivnosti, od planinarenja do otkrivanja kulturne baštine ovog podneblja. Kranjska Gora je savršena destinacija za one koji žele aktivan odmor u prirodi, ali i za one koji traže mir sa bogatom wellness ponudom. Ova alpska dolina, smeštena na tri granice – sa Austrijom, Italijom i Slovenijom, nudi nezaboravne doživljaje za svaku sezonu.

Bez obzira na to da li tražite luksuz odmora u toploj mediteranskoj klimi ili avanture na svežijim planinskim vrhovima, region nudi izuzetna mesta koja će zadovoljiti svaku vašu želju. Ove destinacije nisu samo namenjene odmoru, već su i prilike da se ponovo povežete sa sobom i prirodom, da stvorite uspomene koje će trajati.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI