Predstavljamo sve popularniji demi metod šminkanja

Tekst: Milena Veselinović

U svetu lepote i društvenih mreža, granice kreative ne postoje.

Nismo odoleli najnovijem TikTok trendu demi tehnike šminkanja koja je brzo privukla pažnju beauty entuzijasta. Ovaj metod, takođe poznat kao mikro-korekcija, zasniva se na preciznoj primeni boja da bi se postigao besprekoran izgled kože koja ne izgleda prenašminkano. Uz pomoć kolor korekcije, cilj je izbalansirati tonove na licu, a izbeći nepotrebno gomilanje slojeva pudera i ostale šminke.

Kao i za svaku tehniku koja je nova u rutini – potrebna je vežba!

Kako je sve počelo?

Istina je da je ova veština šminkerima poznata dugi niz godina, međutim, šminkerka Cara Brook je zaslužna za današnju popularizaciju na društvenim mrežama i pripisivanje konkretnog imena. Na svom Tiktok profilu podelila je mnoge tutorijale u kojima objašnjava na ličnom primeru na kojim mestima i šta prekrivate, a takođe preporučuje i proizvode kojima ona postiže određeni makeup look.

Šta je demi metod?

Ova tehnika je idealna za sve koji žele flawless izgled bez vidljivih nesavršenosti. U čemu se sastoji? Posmatrajte za početak svoje lice kao platno. Podočnjaci najčešće kupe senke i izgledaju tamnije, dok su vrhovi jagodica svetliji. Ono što demi pristup zahteva jeste ujednačavanje osvetljenosti ovih regija, and that’s pretty much it, ali zamalo! Potrebno je da poznajete teoriju boja, kao i podton vaše kože i nesavršenosti. Umesto klasičnog standardnog posvetljavanja tamnih regija na licu, koristite color wheel kako biste postigli rezultate i na neželjenu boju odgovorili onom koja je neutrališe. Šminkeri savetuju da birate kremaste proizvode umesto tečnih tekstura, zajedno sa malim četkicama preciznih vrhova. Korišćenje pudera možete preskočiti ali se savetuje upotreba odgovarajućeg prajmera.

11:11 bonus savet: Ako su vam podočnjaci plavičaste boje, za korekciju iskoristite breskvaste ili svetlo narandžaste nijanse. Crvene tačkice i bubuljice na licu neutralisaćete zelenom, dok ljubičaste diskoloracije mogu biti prekrivene žutim kremastim proizvodima. Takođe, hiperpigmentacije na licu i žućkaste flekice možete sakriti kremastim korektorima boje lavande.

 

Za početnike koji žele da se okušaju u ovom trendu, preporučuje se korišćenje paleta za korekciju poput Stila’s Correct and Perfect ili Make Up For Ever’s HD Skin, dok je brend Seint otišao korak dalje, i on nudi nijanse specifično dizajnirane za demi metod. Iako zahteva vežbu, ovaj pristup nudi prirodan i elegantan izgled, suptilan i neupadljiv, ali prilično efektan.

Odlično prekriva akne!

Demi makeup pogodan je čak i za prekrivanje akni i ožiljaka, za koje se preporučuje da koristite zelene tonove koji neutrališu crvenilo. Ključ uspeha leži u upotrebi kremastih proizvoda koji se lakše blendaju. Zeleni korektor zagrejte na ruci, pa blagim pokretima četkicom pređite preko nesavršenosti. Videćete kako ona nestaje ispod nežnih blendajućih poteza četkicom.

@paigesevier Replying to @Shani @Paige | Minimal Makeup if you want to know what Demi shades to use for your face I can shade match you. Color match form link is you know where #demimethodtutorial #demimethodmakeup #demimakeup #demitutorial #colorsciencemakeup ♬ original sound - Paige | Minimal Makeup
@caralynbroook An overall lighter colored version of the demi method #demimethodmakeup #mua #makeupartist ♬ love nwantinti (ah ah ah) - CKay

Foto: Promo

POVEZANE VESTI