Pravo sa Copenhagen Fashion Week-a – inspiracija za cool street style outfite

Tekst: Ivona Lekan

Eksplozija inovativnosti i originalnosti obojila je kišovite ulice danske prestonice, a ljubiteljima ulične mode donela osvežavajuću inspiraciju za cool i autentične stajlinge.

Od šljokica uparenih sa košuljama na pruge, preko bujnih suknji od tila u kombinaciji sa strukiranim blejzerima, pa sve do blokecore – trenda inspirisanog svim što ima veze sa fudbalom i motorcore – trenda inspirisanog Formulom 1 i brzim sportovima, ovogodišnji CFW predstavio nam je riznicu živopisnih, originalnih i effortlessly chic outfita.

Skandinavski minimalizam zamenili su eklektičan stil, slojevita estetika, bujni karneri, čipka, oversized džepovi, suknje i puff rukavi, kao i maksi torbe i suknje. Nemoguće je ne primetiti i živopisne dezene, koji su bili u znaku pruga, tufni i kariranih motiva. Skandi devojke nisu zaobišle ni popularan TikTok trend inspirisan rozetama i trakama.

Tokom petodnevnog događaja, pored kišobrana i skloništa od oluja, posetioci su se borili i za mesto više na revijama A.Roge Hove, Nicklas Skovgaard, Ganni, Baum Und Pferdgarten, i Rotate modnih kuća, a pažnju su svojom hrabrom i oštrom estetikom privukli i PLN i Deadwood brendovi koje su predstavili mnoštvo kožnih modela inspirisanih pank stilom.

Iako smo uživali u predstavljanju kolekcija za proleće 2024, upoznavanju novih eco-friendly i dizajnera u usponu, našu pažnju na ovogodišnjoj Copenhagen nedelji mode najviše su privukli zanimljivi i originalni ulični stajlinzi, koji predstavljaju odličnu inspiraciju za cool i autentične outfite za predstojeći period.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI