Prada & Raf Simons FW/23- In Conversation With a flower

Tekst: Ivona Lekan

Lepota. Briga. Ljubav. Kroz istraživanje vanvremenskih emocija i njihovo metaforično oživljavanje kroz cveće, Prada nam ne predstavlja samo žensku i mušku kolekciju za jesen/zimu 2023. već i čistu lepotu, najdublja osećanja i univerzalne vrednosti.

Ove jeseni, Muccia Prada i Raf Simons donose nam kolekciju minimalističke odeće uvodeći nas u očaravajući svet u kome cveće u prirodnoj veličini i pet glumačkih zvezda vode nadrealne razgovore. Benedict Cumberbatch, Hunter Schafer, Kodi Smit-McPhee, Letitia Wright i Li Xian, kroz poglede, reči i postupke, bude sva čula.

Kao večni simbol lepote cvet se u ovoj uvećanoj verziji transformiše u živa bića, aktivne protagoniste čija rezonancija prevazilazi kulturu i jezik. Rezultat je prava emocija, izazvana kroz ove na izgled nestvarne slike i paradoksalne konverzacije.

U bajkovitim filmovima kreiranim za kampanju, glumci razgovaraju sa ovim neverovatnim sagovornicima, prateći scenario koji je specijalno za ovu priliku napisao Michael Cunningham, autor koji je dobio Pulicerovu nagradu za ostvarenje „Hours“ (1998), a ovekovečio Willy Vanderperre, čuveni belgijski fotograf.

Svaki cvet, porastao iznad prirodne veličine, suočava se sa drugačijim figurama, udruženim u razmeni emocija i dijaloga, predstavljajući prepoznatljive filmske ličnosti kao nežne simbole svakodnevnih osećanja. Tako možemo videti britanskog glumca Benedict Cumberbatcha u tamnoplavom vunenom kaputu koji zagonetno posmatra zavodljive siluete cveta, dok Hunter Schafer sa nestrpljenjem posmatra njen cvet koji se nazire.

Kodi Smit-McPhee uparen je sa agresivno razgranatim cvetićem, a Letitia Wright i Li Xian, deluju kao da blagim osmesima razgovaraju sa cvetovima, uživajući u njihovoj živopisnoj i omamljujućoj lepoti. Kolekcija jesen zima 2023. istražuje nove oblike lepote, kombinujući svakodnevnu odeću i svečanu odeću u hibridnom dizajnu sa neočekivanim šarmom.

Muška kolekcija u znaku je do savršenstva skrojenih muških kaputa sa oversized kragnama, predimenzionisanih puff jakni i džempera od vune i kašmira, dok žensku kolekciju odlikuju suknje i pantalone ručno ukrašene cvećem sa trodimenzionalnim efektom, besprekorna trikotaža, kao i jakne, prsluci, topovi i pantalone od teksasa i kože, koji predstavljaju moćan spoj sofisticiranih i modernih elemenata.

Elegantnim detaljima i novim proporcijama, Prada kolekcija za jesen/zimu 2023 transformiše svakodnevnu odeću u ekskluzivne komade koji zrače dragocenom privlačnošću i zavodljivim minimalizmom.

Mušku Prada kolekciju za jesen/zimu 2023 možete pogledati ovde, a žensku ovde.

Foto: Prada, Promo

POVEZANE VESTI