Povratak miljenice dizajnera – Daria Werbowy

Tekst: Ivona Lekan

Muza Phoebe Philo koja je 2000-ih je zapalila modnu scenu hodajući pistama najpoznatijih dizajnera, a onda misteriozna nestala – sada je ponovo tu.

I to, ni manje ni više, nego kao zaštitno lice nove Gucci kolekcije koja je ujedno debitantska za Sabato de Sarnoa – novog kreativnog direktora ove modne kuće. Stari trojac – Werbowy, de Sarno i fotograf David Sims, nakon gotovo dve decenije ponovo udružuju snage nagoveštavajući početak nove avanture.

Ko je Daria Werbowy?

Tri puta W ​​covergirl i lice koje se pojavilo na preko 50 međunarodnih naslovnica Vogue magazina je kanadsko-ukrajinski supermodel, manekenka i muza u svakom smislu te reči. Zajedno sa Phoebe Philo i Tom Fordom, njen izgled je pomogao da se definiše elegantna vizija 2000-ih, a njene Céline kampanje da postane „ultimate model muse.“

Pre iznenadnog povlačenja sa modne scene 2016. godine, Daria je sakupila dugu listu kultnih pojavljivanja, hodajući pistama high-end brendova kao što su Gucci, Prada, Versace, Chanel, Dolce and Gabbana i mnogi drugi, ali i pozirajući ispred objektiva legendarnog fotografa Juergen Tellera, kraseći naslovnice bezbroj časopisa.

Strastveni jedriličar, tomboy  i nikada klasičan model, Daria je oduvek preispitivala svoju ulogu modela – odbijajući da se poistoveti sa njom i jasno razgraničavajući posao i svoj identitet. Da li su ta razmišljanja učinila da nestane sa modne scene čitavih sedam godina, ostaje da nagađamo, ali ono što znamo jeste da nas očekuje uzbudljiva jesen uz Werbowy kao zaštitno lice debitantske de Sarno Gucci kolekcije.

Šta možemo da očekujemo od nove Gucci kolekcije?

Objavljivanjem fotografije na Instagramu na kojoj Daria pored bazena u Chateau Marmont hotelu u Los Anđelesu pozira u crnom donjem delu bikinija dok joj glomazna skulpturalna minđuša u zlatnoj boji dodiruje lice, bila je dovoljna da zagolicala maštu i ostavi sve u iščekivanju kolekcije koja će biti prikazana 22. septembra na milanskoj nedelji mode.

Fotografija koja je najava za novu kolekciju za sada malo pokazuje, ali dosta obećava. U svakom slučaju, pretpostavke su da će de Sarno napraviti zaokret u odnosu na maksimalizam koji je Alessandro Michele doneo u Gucci, krećući se više u pravcu Tom Ford minimalističke ere koju mnogi žarko priželjkuju.

I dok uzbuđenje zbog debitantske Gucci kolekcije raste, ostavljamo vas da uživate u nekoliko najinteresantnijih trenutaka koje je Daria Werbowy podelila sa ovom modnom kućom.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI