Pomračenje Sunca by Rolls-Royce

Tekst: Milena Veselinović

Kada priroda i inženjering savršeno usklade svoje sile, svedočimo inovaciji koja pomera granice estetike i luksuza.

Takav trenutak je stvoren kroz najnoviji Rolls-Royce model, koji se divi nebeskim pojavama, dok ujedno pokušava da ih oživi kroz svaki detalj svog prefinjenog dizajna. Vodimo vas u svet gde se Sunce, Mesec i zvezde susreću s vrhunskom tehnologijom – upoznajte Ghost Ékleipsis.

Sinergija prirode i tehnološkog napretka

Rolls-Royce je inspirisan pomračenjem predstavio novu ograničenu seriju svog modela Ghost sa autentičnim dizajnerskim dodacima. Premijera je bila zakazana na dan delimičnog pomračenja Sunca, 14. oktobra 2023. na zapadnoj hemisferi, a ovu ograničenu seriju Black Badge Ghost krasi niz svetlucavo narandžastih detalja koji stvaraju prepoznatljivu auru koja prati eklipsu.

Zlatna tama koja će vas impresionirati

Jedinstvena karakteristika ovog modela je njegova zvezdana obloga, poznatija kao Golden Darkness, koja animira nebo prepuno zvezda. U pitanju je 940 LED zvezda koje rekreiraju izgled eklipse. Nakon ove animacije, dodatnih 192 svetala kreiraju noćno nebo. Osvetljenu tablu automobila krasi čak 1,846 laserski urezanih zvezda, a Rolls ističe da je za izradu ove table bilo potrebno preko 100 sati rada.

Diamonds are forever

Ljubitelji detalja obradovaće se informacijom da kontrolna tabla sadrži poseban sat ukrašen dijamantom od 0,5 karata, koji reflektuje svetlost u određeno vreme tokom animacije. Udobna sedišta su obložena mekom kožom, i imaju dvobojnu kombinaciju – crnu i „mandarinsku“ narandžastu, sa preko 200,000 jedinstvenih perforacija koje čine pravo umetničko delo.

Za one koji žele da znaju više

Ispod haube, Ghost Ékleipsis pokreće moćni 6,75-litarski twin-turbo V12 motor sa 563 konjske snage, što mu omogućava da ubrza od nule do 100 km/h za približno 4,2 sekunde i da dostigne maksimalnu brzinu od oko 250 km/h.

Iako je sve ovo impresivno, važno je napomenuti da je proizvedeno samo 25 primeraka ovog modela, a svi su već rezervisani. Rolls-Royce, poznat po svom prestižu, ponovo je dokazao da je vodeći kada je reč o kombinaciji sofisticiranog dizajna, tehnologije i umetnosti. Za one koji nisu uspeli da se dokopaju ovog modela, preostaje samo da uživaju u prirodnom pomračenju sunca – naravno, ne zaboravite na zaštitne naočare!

Foto: Promo

POVEZANE VESTI