Plavi sjaj jeseni – nokti inspirisani teksasom

Tekst: Milena Veselinović

Dolaskom nove sezone modna scena se polako umotava u tople tkanine i slojevitu garderobu, a na noktima se izdvaja jedan trend koji se tiho ali sigurno nameće kao hit – plavi lak inspirisan bojom teksasa.

U ritmu promenljivih dana, modni dodaci dobijaju novo ruho, a među njima, plava boja noktiju zauzima centralno mesto, baš poput savršenog para farmerki koje se uklapaju u svaki stil.

Džins svuda i uvek? Da, zašto da ne?

Farmerke, kao večni simbol udobnosti i klasike, ovoga puta inspirišu i svet manikira. Ovogodišnji jesenji trend – nokti u nijansi nosivog džinsa ne predstavljaju samo modni povratak nečeg što smo već voleli, već i novu interpretaciju klasične jesenje palete. Sa postepenim padom temperature, boje na našim noktima se zatamnjuju, a plava boja poprima drugačiju dimenziju, probijajući se na scenu društvenih mreža pod hashtagom #nailtok.

Kako postići izgled

Ako ste ljubitelj DIY manikira ili preferirate posetu salonu, denim tonove ćete pronaći u varijacijama kod različitih proizvođača. Predlažemo vam nekoliko luksuznih i drogerijskih brendova, koje je dovoljno naneti u dva do tri sloja, uz obavezni završni sjajni ili mat nadlak – izbor je na vama. A za one koji uživaju da se igraju nail artom, ostavljamo mali hint da ova boja pruža savršenu osnovu za širok spektar dizajna.

Zašto nas ovakvi trendovi privlače?

Možda zato što u sebi nose tračak novih početaka, priliku da se kreativno izrazimo i izdvojimo iz mase, ili možda jer nas boje podsećaju na omiljene trenutke poput uspomena koje nosimo u džepovima omiljenih farmerki.

Plavi lak dodaće sofisticiranost našem stilu. Od jednostavnog do umetničkog izraza, od besprekorno ispoliranog do teksturiranog, on postaje odraz onih koji ga nose, spajajući ljubav prema modi sa beskonačnim kreativnim opcijama. Kao što su farmerke uvek u trendu, tako su i denim nokti ove jeseni klasik koji će svakom izgledu dati notu elegancije i autentičnosti.

Foto: Promo, Instagram

POVEZANE VESTI