Pharrell Williams debitantska Louis Vuitton revija – modni i muzički spektakl u srcu  Pariza

Tekst: Ivona Lekan

Kada se Beyonce, Kim Kardashian, Zendaya i mnoge druge celebrities okupe na istom mestu, to može značiti samo jedno – spektakl.

Debitantska Louis Vuitton modna revija koju je Pharrell Williams predstavio na zlatnoj pisti najstarijeg mosta u Parizu, bila je upravo to – modna, muzička i umetnička senzacija.

Da diplome prestižnih modnih i umetničkih škola nisu od presudnog značaja, već osećaj, ljubav i odnos prema modi i stvaranju, dokazao je poznati muzički producent, reper i pevač, kada je predstavio svoju debitantsku kolekciju sa ličnim pečatom utkanim u svaki komad.

Ogromno nestrpljenje i veliko iščekivanje kako muzičkih, tako i modnih fanova Pharrell Williamsa, doživelo je vrhunac 20. juna kada je Pont Neuf transformisan u evropski epicentar mode, muzike i umetnosti.

Reviju su otvorili modeli koji su nosili skrojena odela sa odgovarajućim šortsevima, prepoznatljiv Williamsov „red carpet“ stajling. Zaštitini znak kolekcije – legendarni Damier motiv iz 1889. godine – Pharrell je ponovo oživeo dajući mu digitalizovanu/piksel notu sa kamuflažnim printom koju je preneo na sve – od piste, do taksi žutog kožnog odela. Ovim potezom, Pharrell je odao svojevrsni omaž svom prethodniku Virgilu Ablohu, koji je 2019. prvi predstavio pikselizovani uzorak.

Williams je takođe najavio veliki povratak printova, a kombinujući klasični LV monogram sa rečima „ljubavnici“ i porukama „LVRS je stanje uma: toplina, blagostanje i dobrodošlica“, Pharrell je želeo da oda počast i svojoj domovini – državi Virdžiniji.

„Ovo je muška kolekcija, ali ja dizajniram za ljude“, izjavio je nedavno Pharrell insinuirajući da će modele iz najnovije kolekcije moći da nose svi. Na reviji su se tako mogli videti i ženski modeli u oversized teksas odelima sa zlatnim LV monogramima, kožnim duksevima sa LVRS amblemima i camo print šortsevima, začinjeni legendarnim Speedy torbama koje su dobile nove dimenziju protkanu jarkim bojama i buttery kožom.

Tokom revije, Williams je predstavio svoje nedavne saradnje sa gospel horom „Voices Of Fire“ i kineskim pijanistom Lang Langom. Najviše pažnje je svakako privukao nastup sa Jay- Z reperom, koji su iz prvog reda posmatrali Beyoncé, Rihanna, A$AP Rocky, Zendaya, Kim Kardashian, Jared Leto, Naomi Campbell, Leny Kravitz, Tyler i mnogi drugi.

Očitu sreću i uzbuđenje Williams nije krio kada je na kraju revije izašao da se pokloni sa celokupnim dizajnerskim timom i porodicom, ostajući na pisti duže od pet minuta.

Foto: Louis Vuitton

POVEZANE VESTI