Pariska letnja magija – otkrivamo vam najlepša rooftop mesta u gradu svetlosti

Tekst: Ivona Lekan

Iznad sivih kaldrmisanih ulica i ispod azurno plavog neba, na cinkovanim krovovima čuvenih pariskih zgrada, smešteni su brojni rooftopovi – idealna letnja mesta za uživanje u fascinantnim pogledima na grad, osvežavajućim koktelima i vrelom pariskom suncu.

St. Germain Elderflower Spritz u gradu svetlosti koji podjednako osvaja leti, uvek je dobra ideja! A kada poželite da se odmorite od uličnih gužvi i vreline trotoara, rooftopovi koji lebde poput čardaka ni na nebu ni na zemlji, odličan su izbor.

Od elegantnih i sofisticiranih, preko onih u boho, funky i casual stilu, pariski krovni barovi nude za svakoga ponešto. Predstavljamo vam 11:11 favorite.

1. ROOF de Madame Rêve

Za prave ljubitelje hedonizma, odličnog sušija i signature koktela, ovaj krovni bar sa pogledom na St. Eustache crkvu, Notre Dame, i Eiffel Tower u daljini, savršen je izbor. Šik elegantni dress code u skladu je sa atmosferom koju postepeno zagreva muzika koju pušta DJ, pa ćete verovatno u nekom trenutku poželeti da ustanete sa udobnih ležaljki strateški orijentisanih ka zlatnom zalasku sunca.

Adresa: ROOF de Madame Rêve, 48 rue du Louvre, 75001 Paris

Website: madamereve.com

2. Séquoia at the Kimpton St. Honoré

Ušuškan između impozantnog Place Vendôme i spektakularne Paris Opére, ovaj mali krovni bar nudi jedan od najlepših pogleda na sve najpoznatije pariske atrakcije. Spoj francuskih i internacionalnih ukusa, rezultira neočekivanim obrtima u malom, ali besprekorno sastavljenom meniju. The My Taï – Séquoia’s signature koktel je nešto što ne treba da propustite dok uz opuštajući jazz uživate u slikovitoj panorami.

Adresa: Séquoia at the Kimpton St. Honoré, 27-29 Boulevard des Capucines, 75002 Paris

Website: kimptonsthonoreparis.com

3. Kitchen Garden Rooftop at Brach

Danju ugodna i mirisna bašta sa začinskim biljem u kojoj možete uživati u pogledu na Eiffel Tower prožet seoskim duhom i istančanim aromama, a noću elegantan i miran bar – ovaj rooftop je odličan izbor ukoliko želite da se opustite i uživate u rustičnoj hrani i osvežavajućim koktelima koje je kreirao Jérémy Bacquet. Ne propustite da probate Aperol spritz sa francuskim šampanjcem ili Mojito sa vrhunskim odležanim rumom.

Adresa: 1-7 rue Jean Richepin, 750016 Paris

Website: brachparis.com

 

4. Rooftop Le Molitor

Ukoliko želite da vaš koktel popijete na autentičnom istorijskom mestu, ne tražite dalje od Le Molitor rooftopa koji od svog otvaranja 1929. godine privlači najotmenije Parižane. Preporuka je da probate Balle de Match, koktel na bazi vodke inspirisan susednim Roland Garros teniskim stadionom, kao ni gurmanski letnji meni kreiran od strane poznatog chefa Gregory Gbiorczyka. Tokom celog leta ovde možete uživati u raznovrsnim muzičkim sadržajima.

Adresa: Rooftop Le Molitor, 6 Avenue de la Porte Molitor, 75016 Paris                          

Website: molitorparis.com

5. Le Tout-Paris

Veličanstveni, romantični zalasci sunca u čijim se svetlucavim zracima kupaju Pont Neuf, Seine reka, i Eiffel Tower, čine jedan od najpopularnijih luksuznih krovnih barova zaista posebnim. Okupana pariskim svetlima, ova moderna brasserie inspirisana autentičnim duhom starih Art déco bistroa, pružiće vam jedinstveno iskustvo uz svež i prefinjen meni, zanimljiv i inspirativan asortiman koktela i ukusne deserte kreirane od strane čuvenog Maxime Frédéric poslastičara.

Adresa: 8 Quai du Louvre, 75001 Paris
Website: letoutparis.com

Foto: Promo

POVEZANE VESTI