OVERSIZED DŽEMPER – Fall/Winter 2023-2024 trend na radaru

Tekst: Ivona Lekan

Neizostavni jesenji i zimski komad, opuštenog kroja, udoban, mekan i šik – oversized džemper će i ove sezone biti omiljeni trendy i cozy komad za stilizovanje i ušuškavanje.

Maksimalna udobnost je u poslednje vreme postala glavna tema u modi, a široki i preveliki kroj džempera prati upravo taj trend. Zaista, ko ne voli da se ušuška u mekan i slojeviti komad odeće koji nas u isto vreme greje i čini da budemo šik?

Ove sezone oversized džemperi dolaziće u različitim dužinama i krojevima, bojama i materijalima, a mi vam otkrivamo naše omiljene modele, brendove, kao i načine na koje možete stilizovati ovaj It komad.

Koji model i boju oversized džempera odabrati?

Ove sezone dugački oversized džemperi koji dosežu do članaka biće pravi fashion statement. Idealan kao zamena za kaput kada vreme to dozvoljava ili kao statement peace koji svaku odevnu kombinaciju podiže na viši nivo, investiranje u jedan ovakav džemper će se sigurno isplatiti. Loewe i Rick Owens nam u svojim fall kolekcijama predstavljaju savršene modele koji nam daju beskrajne ideje za kombinovanje istih.

Srednja dužina oversized džempera je takođe veoma popularna, a ovakvi modeli se mogu nositi umesto haljine i kombinovati na razne načine. Crop ili kraći oversized džemperi i dalje su zanimljivi, a biranje dužine svakako zavisi od vaše figure i stilskih preferencija. Balon, široki i rukavi opuštenog kroja takođe će biti veoma zastupljeni, a paleta boja variraće od neutralnih do veoma živopisnih nijansi, pruga, rupičastih i modela sa ušivenim detaljima.

Kako kombinovati oversized džemper?

Pored već isprobanih kombinacija sa farmerkama, helankama ili skrojenim pantalonama, zašto ove sezone ne biste probali da oversized džemper stilizujete sa kožnom, maksi ili suknjom od tila? Ovi stajlinzi će zagarantovano biti šik i statement, a sigurno ćete se i dobro zabaviti dok ih budete kreirali.

Dodavanjem zanimljivog komada nakita, šešira ili ešarpe, vaš outfit će dobiti potpuno novu dimenziju, a još jedna prednost oversized džempera jeste ta što ga možete nositi u različitim prilikama i u zavisnosti od komada odeće sa kojima ga stilizujete, obuće i aksesoara, vaš stajling će dobijati potpuno nove note.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI