Otkrivamo: Zašto su zimski meseci idealan period da u skincare rutinu uvrstite retinol?

Tekst: Milena Veselinović

Kroz vrtlog beskrajnih inovacija u kozmetičkoj industriji, postoji jedna zvezda koja neprestano sjaji, naročito tokom zimskih meseci.

Pretpostavili ste, govorimo o retinolu. Ovaj derivat vitamina A nije samo još jedan prolazni trend, nego je fantastičan sastojak sa višedecenijskom dokazanom efikasnošću koji ove sezone doživljava svoj upgrade koji ćete poželeti da probate. Otkrivamo o čemu se radi.

Zvezda večne mladosti u svetu kozmetike

Prvi put korišćen u kremama bez recepta sedamdesetih godina prošlog veka, retinol je zasluženo stekao status anti-age heroja. Zahvaljujući sposobnosti da ubrza proces obnove ćelija, brzo je postao neizbežna komponenta za one koji žele zadržati mladolik izgled.

Zašto je retinol toliko cenjen?

On prodire duboko u ćelije stimulišući proizvodnju kolagena i elastina. Rezultat? Smanjenje finih linija, bora, i poboljšanje teksture kože. Osim toga, pomaže u borbi protiv akni, smanjuje vidljivost pora i ujednačava ten. Dakle, govorimo o mogućnostima da vaše lice dobije svežiji i lepši izgled. Kako bi se izbegli suvoća ili crvenilo, ključno je pažljivo ga uključiti u rutinu. Počnite sa nižim koncentracijama i postepeno povećavajte. Važno je nanositi ga uveče i obavezno koristiti SPF tokom dana, jer ovaj sastojak izaziva fotosenzitivnost. Upravo iz tih razloga, idealno je sa njegovom upotrebom krenuti tokom zimskog perioda, kada su sunčani intervali tokom dana znatno kraći, a koža ima više vremena da postigne sve benefite proizvoda na bazi retinola.

Kako da rešite problem hiperpigmentacija i bora?

Na kozmetičkom nebu nedavno smo svedočili pojavi nove fantastične linije proizvoda koji stimulišu ćelijsku regeneraciju, minimiziraju vidljivost bora i posebno su formulisani tako da pogoduju svim tipovima kože, pa čak i osetljivoj. Inovacija dolazi iz brenda Collistar, koji ima dugogodišnju tradiciju posvećenog istraživanja i poštovanja naučnog pristupa, kao i upotrebu jedinstvenih, održivih sastojaka. Sinonim za inovaciju i dizajn, brend je poznat po selekciji najfinijih sastojaka sa dokazanom efikasnošću a sve u službi negovanja lepote i autentičnosti svakog korisnika.

Collistar Retinol + Phloretin Cream, krema na bazi retinola obogaćena floretinom, posebnim antioksidativnim molekulom koji rešava problem hiperpigmentacija je rešenje koje dolazi iz Collistar. Formula se zasniva na derivatu retinola (HydroxyPinacolone Retinoate) koji je dokazano tolerantan i prilagođen i osetljivim tipovima kože. Floretin u sinergiji sa HPR retinolom ubrzava obnovu ćelija i deluje na postojeće hiperpigmentacije, ujedno sprečavajući formiranje novih mrlja. Kremasta tekstura lepo se upija i hrani, ostavljajući lice baršunastim na dodir. Najbolje ju je uvrstiti u negu tokom večernje rutine i nanositi na područje lica ali i vrata.

Collistar Retinol + Panthenol Drops, kapi za lice, poput kreme sadrži HydroxyPinacolone Retinoate derivat, delujući direktno na stimulaciju obnove ćelija i poboljšanje izgleda. Dodatak pantenola pojačava umirujuća svojstva kapi, kojima se uspešno ublažava crvenilo, aktivira prirodni odbrambeni mehanizam kože i stimuliše proizvodnja fibroblasta. Za maksimalne rezultate, preporučljivo je kapi nanositi ujutru i uveče, a tokom dana koristiti adekvatnu kremu za zaštitu od sunca.

Retinol je simbol posvećenosti i strpljenja. Kao snažan saveznik u borbi protiv znakova starenja, Collistar nam sa svojom najnovijom linijom proizvoda pokazuje da negovanje individualnosti dolazi sa vremenom i pažljivo odabranim skincare proizvodima. Zato, dozvolite ovom sastojku da bude vaš tajni saveznik u potrazi za večnom mladošću.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI