Otkrivamo kako da i tokom zime imate blistavu kožu

Tekst: Milena Veselinović

Kada živa na termometru padne, naša koža lica često plaća cenu – postaje suva, beživotna i iziritirana.

Međutim, zimska sezona ne mora nužno da znači kraj blistavosti. Uprkos hladnoći, moguće je zadržati ili čak unaprediti prirodan sjaj. Kako? Ključ leži u pravilnoj nezi i odabiru proizvoda koji hrane i revitalizuju, transformišući kožu iz suve i dosadne u hidriranu i blistavu.

Započnite skincare dobrim pilingom zatim nastavite sa hidratacijom

Prvi korak ka postizanju besprekornog izgleda i ujednačenog tena tokom zime jeste pravilna eksfolijacija, a potom hidratacija pre nanošenja bilo kakve šminke. Šminkeri objašnjavaju da piling omogućava uklanjanje mrtvih ćelija, čineći da serumi i hidratantne kreme prodru dublje i efikasnije deluju. Ovaj proces je temelj za postizanje bilo kakve vrste blistavosti, od ultra glowy izgleda do suptilnog prirodnog sjaja. Neophodno je pronaći pravi balans hidratacije bez obzira da li je vaša koža suva ili masna. Zima je idealno vreme da pojačate svoju skincare igru koristeći bogatije kreme sa iluminativnim česticama, ali i serume sa vitaminom C.

Don’t forget your oils

Za one sa izuzetno suvom kožom, dodavanje ulja u vašu dnevnu rutinu može biti spas. Ulje možete naneti preko hidratantne kreme ili čak pomešati sa vašim puderom, što je praksa koju smatraju neophodnom mnogi profesionalci u industriji lepote. Kada birate puder ili toniranu kremu za zimu, cilj je odabrati proizvod koji će biti blag a omogućiti dovoljni pokrivnu moć. Sheer tečni puderi su idealni za ovu svrhu, omogućavajući koži da diše dok istovremeno pružaju blistavost zahvaljujući svojim hidrirajućim sastojcima. Ne bojte se eksperimentisati mešanjem proizvoda kako biste postigli bolje rezultate.

Čak i u hladnim zimskim mesecima, blistava i hidrirana koža nije nedostižan cilj. Ključ uspeha leži u pravilnoj pripremi i nezi, kao i u pažljivom odabiru makeup-a. Nežno ružičasto rumenilo, malo hajlajtera na jagodice, balzam na usnama and you’re ready to go! Neka vaša koža zablista punim sjajem, baš kao i vaš duh, svetlucajući unutrašnjom lepotom i zdravljem koji odolevaju sezonskim izazovima.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI