Ono što smo oduvek čekali! Hotelski lanac Aman lansira Aman enterijer

Tekst: Milena Veselinović

Kao iz bajke koja postaje stvarnost, svet diskretnog raskoša se sada može dodirnuti i u sopstvenom domu.

Ovaj poduhvat više nije samo mašta – Aman Interiors donosi ekskluzivnost pravo u vaš životni prostor. Uzbuđenje raste, očekivanja su visoka, a obećanja nikad glasnija.
Nova divizija kreirana je kao odgovor klijentima na višegodišnje zahteve da na ličnom, neposrednom nivou, osete neprikosnovenu estetiku i DNK samog brenda. Decentna elegancija i Foundations kolekcija nameštaja upravo to i omogućavaju.

Veliki iskorak u oblast dizajna

Vlad Doronin, vlasnik i CEO Aman, nedavno je predstavio ovaj važni iskorak u sferu dizajna enterijera na Design Miami globalnom forumu. ’’Dizajn i arhitektura, uključujući kreiranje nameštaja, oduvek su bili moje istinske strasti, i upravo je uzvišena estetika Aman dizajna prvi put privukla moju pažnju na brend. Danas, oduševljen sam što možemo približiti sledeću fazu lifestyle-a našim klijentima kroz stvaranje novog sektora. Ovaj multifunkcionalni projekat pružiće direktan pristup timu za uređenje enterijera kako bi se omogućilo besprekorno opremanje rezidencija i hotela, kao i da se na tržište plasira specijalni nameštaj koji je kreiran kroz naše dugogodišnje iskustvo’’, izjavio je gospodin Doronin.

Zašto je Aman tako značajno ime u lifestyle industriji?

Od svog osnivanja 1988. godine, isticao se svojom vizijom stvaranja kolekcije intimnih oaza mira, spajajući toplo gostoprimstvo privatnog doma s neponovljivim iskustvom. Prvi među njima, Amanpuri u Phuketu na Tajlandu, uveo je koncept privatnog, ekskluzivnog ali ipak nenametljivog odmarališta od kojeg zastaje dah. Sa 35 luksuznih hotela i rezidencija na 20 destinacija, ubrzo je postao sinonim za transformaciju duha, tela i uma kroz harmonično dizajnirane prostorije koje goste izmeštaju iz svakodnevnog života. Poslednjih godina, lansirali su i svoj skincare koji se oslanja na holistički uticaj brenda, nudeći mirisne formule bazirane na moćnim sastojcima prirode inspirisane velelepnim spa centrima.

Uvođenje serije suplemenata, kao i Fine Fragrance 2020. godine, nastavilo je ovo putovanje u udobnost vašeg doma, nakon čega je usledilo plasiranje The Essentials by Aman linije koja objedinjuje timeless predmete poput kućnih mirisa, bademantila, tašni, aksesoara i wellness programa.

Aman Interiors x Kengo Kuma

U kolaboraciji sa poznatim velikanom japanske arhitekture, Kengo Kuma, nastala je impresivna Migumi kolekcija nameštaja. Ovaj asortiman karakterišu komadi sa autentičnim potpisom Kume, poput masivnog drvenog stola i stolica inspirisanih fuzijom sunčeve svetlosti i drveta kojoj je svedočio prilikom jednog boravka u Majamiju.  Baš kao što se zraci menjaju tokom dana, tako stolice i sto stvaraju igru svetla i senke, unoseći šarmantnu dinamiku u prostor.

Kolekcija The Foundations

U sklopu novootvorene divizije, početkom 2024. godine biće dostupna i The Foundations linija, koja odražava globalni duh atraktivnih destinacija ovog lanca hotela. Među primercima koji se ističu, moramo spomenuti Ekam Lounge Chair stolicu za odmaranje i Dvaya Bench klupu, koji kroz svoj dizajn simbolizuju dualitet u kojem se kontrasti i ravnoteža sjedinjuju. Limitirani broj komada će biti ručno rađen od strane veštih umetnika na lokacijama širom sveta, čime se garantuje ekskluzivnost i poreklo svakog predmeta za decenije koje dolaze.

Inspiracija i materijali

Koristeći prirodne materijale poput belog hrasta i Calacatta mermera, Aman Interiors oslanja se na pronalazak mira i sklada u opipljivom smislu. Paleta boja je odabrana poštujući filozofiju samog brenda kako bi odražavala prirodnu eleganciju i sofisticiranost. Pored nameštaja, nude i usluge dizajna enterijera, posebno za vlasnike Aman rezidencija.
Najnoviji projekat predstavlja više od izazova u svetu dizajna – ovo je avantura koja transformiše naše životne prostore u utočišta mira. Ekstenzija lifestyle imena koja donosi harmoniju, eleganciju i prestiž direktno u domove svojih klijenata, pruža im mogućnost da dožive i uživaju u dizajnu na neistraženi način. Ovo je stvaranje svetionika u užurbanoj svakodnevici uz dašak Amanovog glamuroznog univerzuma.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI