Omiljeni holivudski  IT tretman od sada i u Beogradu – Rejuva vam predstavlja revolucionarni aparat za podmlađivanje

Tekst: Jelena Milovanović

Baveći se godinama vrlo uspešno estetskom medicinom i antiagingom, doktorka Aleksandra je stekla poverenje najnegovaninih dama sa ovih prostora.

Konstantno pomerajući granice estetske medicine, postala je doktorka kojoj poverenje ukazuju najlepše žene. Kada pričamo o ordinaciji Rejuva, prvo na šta pomislimo su inovativnost u radu, očuvanje i nega prirodne lepote i harizma kojom doktorka Aleksandra odiše! Nije iznenađenje da konstantno unapređenje radnih procedura za nju podrazumeva spajanje najnovijih tehnologija u oblasti antiaginga i savremene medicine.

Posetili smo ordinaciju Rejuva kako bismo sa doktorkom Aleksandrom Markoski Smiljković pričali o EmFace aparatu o kome bruji čitava scena. Svoju popularnost je stekao u Hollywood-u kada su o ovom tretmanu otvoreno govorile najpoznatije i najlepše žene sveta – Rebel Wilson, Megan Fox, Alicia Silverstone, Kim Kardashian i mnoge druge.

1. Šta za vas znači inovativnost u oblasti kojom se bavite?

Estetska medicina je spoj medicine i umetnosti, nauke, savremenih medicinskih tehnologija i lepote. Inovativnost u mom poslu znači da moram stalno da unapređujem stečena medicinska znanja, svoje injekcione tehnike učeći od najpoznatijih svetskih stručnjaka. U svoj svakodnevni rad uvodim najsavremenije tehnologije iza kojih stoje ozbiljne kliničke studije. Redovno posećujem najznačajnije svetske kongrese i edukacije u Parizu, Monaku, Milanu, Dubaiju gde se predstavljaju najnovija naučna saznanja i kliničke studije. Tu učim o najsavremenijim laserima i inovativnim preparatima, i to implemetiram u svoj rad kako bi rezultati bili što bolji. Umetnost ovog posla je da u podmlađivanju estetski rezultat bude elegantan i da ne pređe onu finu granicu prirodnog i sofisticiranog izgleda. Metode i tehnike su minimalno invazivne, bezbolne i bez perioda oporavka.

2. Kako održavate poverenje svojih pacijenata i šta to za vas znači?

Ponosna sam na odnos koji imamo. Poverenje je vrlo važno i zasnovano na tome što se oni u mojoj ordinaciji osećaju bezbedno. Osnovni princip u mom radu je da svojim pacijentima posvetim vremena na pregledu da ih informišem o proceduri. Prema njima se odnosim onako kako volim da se lekar ophodi prema meni kada sam negde ja pacijent. Imperativ u mom radu je prirodan izgled, ali je važno postaviti realna očekivanja od određenih procedura.

3. Možete li nam objasniti šta je EmFace i zašto je to najnovija inovacija u svetu antiaginga?

U ordinaciji imamo veliki broj najsavremenijih lasera i injekcionih procedura koje utiču na procese starenja na različitim nivoima: na nivou kože gde stimulišu sintezu kolagena i elastina. Zatim na nivou dubljih struktura gde aplikovanjem hijaluronskih filera postižemo nadoknadu volumena ‘palog’ lica. Tu su PRP, skinboosteri, biorevitalizacije koje popravljaju kvalitet kože itd. Ni jedna medicinska tehnologija do sada nije delovala na mišiće koji tokom godina takođe stare, gube tonus i volumen i ‘padaju’. Upravo EmFace je jedina medicinska platforma koja regeneriše mišiće a iza koje stoje ozbiljne kliničke studije. On u sebi ima dve tehnologije : HIFES+ tehnologiju koja stimuliše mišiće na licu, popravlja tonus i volumen, postiže prirodni lifting lica i drugu RF tehnologiju koja regeneriše kožu i potkožna vezivna tkiva i stimuliše sintezu kolagena i elastina. Krajnji efekat je podignutije i jedrije lice i manje bora, a sve to na prirodniji način, bez oporavka i igala.

4. Kakve rezultate možemo očekivati kada je u pitanju EmFace i koliko je tretmana potrebno da bi se videli prvi rezultati?

Rezultati se vide i nakon prvog tretmana a za maksimalne rezultate na osnovu kliničkih studija je preporuka uraditi 4 tretmana na 7-14 dana. Maksimalni učinak primetan je par meseci nakon četvrtog tretmana dok koža stimulisana ovim energijama ne sintetiše kolagen i elastin. Efekat je prirodni lifting lica, jedrija, zategnutija koža kao i regeneracija svih struktura lica. Kliničkim studijama je dokazano da sinhronizovani učinak HIFES i RF energija u EmFaceu smanjuje procese starenja lica i da kao krajnji rezultat imamo: 30 % povećanje mišićnog tonusa, 27 % manje bora i za 23 % lifting efekat. S obzirom da procesi starenja kontinuirano traju, preporučuje se jedan tretman održavanja u 6-12 meseci.

5. U kom dobu se preporučuje počinjanje sa tretmanima EmFace?

Emface se može raditi kod mlađih i starijih pacijenata. Danas je svest o očuvanju zdravlja i prevenciji starenja tela i lica jako prisutna. I muškarci kao i žene brinu o sebi više nego ranije, zdravo se hrane, treniraju, vode računa o izgledu. Kao što mišiće na telu treniramo na vreme, tako je i sa mišićima lica. Preporuka je krenuti na vreme dok strukture lica ne “padnu” čime ćemo odložiti pojavu izraženih znakova starenja na licu i upotrebu hijaluronskih filera i botoksa. Kod osoba koje već imaju filere i botox EmFace kao deo personalizovanog protokola može da značajno unapredi sveukupan izgled povećanjem tonusa mišića obraza i čela kao i čvrstine kože.

6. Moželi EmFace zameniti botoks? Koja je razlika između tretmana i rezultata?

Emface ne može zameniti botoks ali može da odloži upotrebu. Botoks uspavljuje mišić i potpuno ispravlja bore. Emface popravlja tonus čeonog mišića i podiže obrve i kapke, a više kolagena i elastina ublažava bore. Botox je jedna od mojih omiljenih procedura ali samo kada se uradi tako da delujemo prirodno, mlađe i sa manje bora, a nikako “zaleđeno”. Injektovanjem hijaluronskog filera mi dodajemo volumen u sloj kože i tako postižemo lifting, dok Emface na prirodniji način i bez igala ojačava mišiće lica, popravlja volumen i tonus čime postiže prirodan i suptilan lifting efekat. Botoks i hijaluronski fileri imaju brz efekat koji vidimo desetak dana posle injektovanja, dok za maksimalni efekat nakon Emface-a treba par meseci nakon poslednjeg tretmana .

7. Koji je razlog zbog koga se dame sve više opredeljuju za ovakav tretman?

Osnovni razlog popularnosti ove procedure u svetu je što je bezbolna, bez perioda opravka, bez igala i crvenila te odmah nakon procedure možete da se vratite uobičajnim aktivnostima. Popularnosti EmFace-a doprinosi svesti o tome da je važno odžavati tonus mišića lica i regenerisati kožu i potkožne strukture pre nego što lice “padne”.

8. Kako izgleda procedura i da li su potrebne prethodne pripreme?

Kada pacijenti dođu najpre obavimo detaljan konsultativni pregled, nakon čega se na prethodno očišćeno i dezinfikovano lice postave specijano dizajnirani aplikatori za obraze i čelo. Lekar određuje parametre na aparatu. Pacijent oseća prijatnu toplotu na koži ispod aplikatora kao i intenzivne kontrakcije mišićnih grupa na obrazima i čelu. Osećaj kada krenu kontrakcije na obrazima i čelu nije bolan ali je malo čudno posebno u prvih minut dva, nakon čega se pacijent navikne. Pri kontrakciji čela obrve se podižu a usled kontracija mišića obraza pacijenti prave grimasu kao da se osmehuju. Procedura traje oko 30 minuta.

9. Šta pored EmFace-a preporučujete kao tretman u cilju negovanja kože?

Najbolje je praviti pametne personalizovane protokole u skladu sa stanjem kože i godinama. Uvek je cilj čista, zdrava, jedra, hidrirana koža i mladolik prirodni izgled. U ordinaciji osim EmFace aparata imamo na raspolaganju mnogo lasera i injekcionih skinquality procedura. Od lasera meni su omiljeni efikasni a neablativni i bezbolni laseri koji su bez perioda oporavka kao Clear lift, Clear skin, Nir. Njih često kombinujem sa nekim od preparata kao PRP, Profhilo, Cellbooster ili Superhidro. Potrebno je samo jasno postaviti očekivanja i objasniti pacijetima da je to pametno ulaganje u kožu na duge staze. U ordinaciju dolaze svakodnevno i pacijenti koji deluju umorno i koji žele da koriguju duboke bore, palo lice, podočnjake, kožu koja u donjoj trećini lica visi, da definišu jaw line ili konturišu lice. Kod ovakvih pacijenata se prvo odlučujem za hijaluronske filere ili botox. Koristeći naprednje injekcione tehnike i materijale premium kvaliteta uspevam da podmladim lice poštujući svoje etičke i estetske principe tako da ne narušavam prirodnu lepotu i crte lica pacijenta.

10. Šta možemo očekivati u budućnosti od ordinacije Rejuva?

Rejuva je moja ideja i ljubav i uživam u svom poslu dok brižno pravim planove za budućnost. Ima mnogo toga sto želim i na čemu vredno radim. Pre samo par nedelja stigle su nam, prve u Srbiji, Prime X sonde za lice namenjene zatezanju kože donje trećine lica i topljenju podvaljka. Od ordinacije Rejuva i mog tima možete očekivati da nastavimo da dajemo sve od sebe, da radimo kvalitetno, posvećeno, brižno, investiramo u obrazovanje zaposlenih i nastavimo da uvodimo svetske inovacije u svoj svakodnevni rad.

11. Šta za vas znači individualizam nad konformizmom?

To znači da bi trebalo ostati svoj čak i kada postoji lakši način. Mislim da je biti svoj jedini način da čovek uspe u poslu na duge staze. Pokrenula sam Rejuva ordinaciju 2015. godine upravo iz razloga što nisam želela da radim u postojećim ordinacijama po tuđim pravilima. Želela sam da mogu da sama biram najbolje materijale sa kojima ću raditi, najbolje lasere i da sama određujem estetiku koju će Rejuva predstavljati. Želela sam da se odvojim od trenda predimenzioniranih korekcija sa kojima se ja lično nisam slagala po cenu da ne uspem u poslu. Danas sa ponosom mogu reći da u ordinaciji Rejuva imamo lasere kakve možete naći i u najboljim ordinacijama u Londonu, NY, Dubaiju ali da je i dalje naš najveći kvalitet stručnost, kao i brižan i posvećen odnos sa pacijentima.

Foto: Rejuva Beograd

POVEZANE VESTI