Od konjak imperije do parfema: Zašto nas intrigiraju sloboda i hrabrost Kilian Hennessy

Tekst: Milena Veselinović

Da li se u istoj rečenici slučajno mogu naći najpoznatiji konjak na svetu i luksuzni parfem? Šta spaja uspešnog, perspektivnog i mladog parfimera, osnivača moderne mirisne imperije i čuvenu LMVH grupu?

Ako malo zagrebemo ispod površine saznaćemo interesantnu činjenicu da je ljubimac svetskih medija, šarmantni mladi osnivač kuće By Kilian, niko drugi do naslednik čuvene Hennessy imperije, i unuk suosnivača najjače svetske grupe luksuznih brendova LVMH (Loius Vuitton Moet Hennessy). Ako kojim slučajem niste upoznati sa LVMH, to je kompanija koja drži neke od najpopularnijih ekskluzivnih modnih kuća poput Christian Dior, Givenchy, ali i Hublot, Tiffany & Co, Celine, Sephora, Fendi, Loewe.

Želja za dokazivanjem

Odrastao u francuskoj regiji Cognac, u porodici koja je živela u izobilju, Kilian je imao bezbrižno detinjstvo ispunjeno raskoši. Sve je ovo imalo uticaja na izgradnju specifične estetike kojom By Kilian odiše. Želevši da prati svoju istraživačku prirodu i ne živi u senci porodičnog imena, negujući istančanu i nezaustavljivu ambiciju, Kilian se u parfemsku industriju zaljubio tokom školovanja. Strast koju je osećao prema parfemima vodila ga je preko studija novinarstva i komunikacionih veština na Sorboni do sticanja maestralnih veština i usavršavanja parfimerskog zanata. Sasvim je logičan korak koji je usledio u vidu kreiranja sopstvenog brenda i zaostavštine vredne planetarne popularnosti.

Počeci i izgradnja parfimerskog identiteta

Karijeru je započeo radeći tokom studija kao stažista za Kenzo, nakon čega piše istraživački rad na temu parfema. Tu se prvi put susreće sa ’’školom za noseve’’ i momentalno se zaljubljuje u proces. Učio je od Jacques Cavallier i Thierry Wasser-a, koji su mu usadili bogato znanje o sastojcima i mirisnim strukturama. U biografiji ima angažmane za Dior, a potom i za Paco Rabanne, Armani i Alexander McQueen. Kilian je sticao iskustvo i svakim se novim projektom profilisao u pravog stručnjaka koji se nije bojao da svoje znanje pretoči u prefinjene, misteriozne mirisne note.

By Kilian: beskompromisni kvalitet

Ovi mirisi vode na posebno oflaktivno putovanje, oslanjajući se na vizuelni momenat i čulno iskustvo. Ubrzo po osnivanju, Kilian postaje jedno od najcenjenih imena u beauty industriji, a njegova pažnja i posvećenost detaljima izuzetno su inspirativni. Parfeme karakteriše vanvremenski luksuz i istrajnost u negovanju usađenih vrednosti. Zlatni detalji na ambalaži i svilene postave unutar pakovanja, neodoljivo nas uvlače u svoj čarobni svet ekstravagancije kojoj želimo da se poklonimo.

Kilian je hrabri, nesputani parfemski umetnik otvorenog uma i srca, predvodnik novog talasa, poklonik vrhunskog kvaliteta koji razume kulturu raznolikosti tržišta. On nije spreman na kompromise jer je kvalitet ultimativna vrednost kojoj teži.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI