Od crvenog tepiha do ulice – naked look kao novi ultimativni trend

Tekst: Ivona Lekan

Od Oskara i Met bala, preko Kanskog festivala, pa sve do ulica evropskih i svetskih metropola, providni komadi odeće nikada nisu bili toliko providni i toliko popularni.

Delovi garderobe koji više otkrivaju nego što pokrivaju nisu inovacija. Kultna prozirna haljina sa više od 2500 kamenčića u kojoj je Merylin Monroe 1962. godine američkom predsedniku Johnu F. Kennediju čestitala rođendan ili providna toaleta ukrašena raskošnim perjem koju je Cher ponela na Metu 1974. godine, dokaz su za to.

Novost je da ovakvi komadi odeće više nisu „tabu“ i da nisu rezervisani isključivo za crvene tepihe, koncertne bine i ekstravagantne ličnosti. Tome su umnogome doprineli i after party-ji koji se održavaju nakon popularnih eventova na kojima su se u poslednjih nekoliko meseci ličnosti poput Kendall Jenner, Gigi Hadid ili Emily Rajtakowski, pojavljivale upravo u prozirnim komadima koji su ostavljali neformalan i ležeran utisak.

Tako se brzinom svetlosti naked look proširio i na street style modu, i svoju poziciju narastajućeg trenda koju je dobio 2022. godine, učvrstio titulom apsolutnog trenda 2023. godine, čije elemente veliki svetski brendovi rado inkorporiraju u svoje kolekcije.

Ukoliko se pažljivo iskombinuju, prozirni komadi odeće ne moraju da izgledaju vulgrano i da otkriju previše. Uparen sa trendy topom, zanimljivim bikinijem ili elegantnim komadom donjeg rublja, naked look dobija sofisticiraniju dimenziju koja može biti adekvatna kako za dnevne, tako i za večernje prilike. Ovo su neki od primera kako naked look možete poneti u dnevnoj, casual varijanti.

Ukoliko se odlučite za naked look u večernjoj varijanti, inspiraciju ćete sigurno pronaći u nekom od izgleda sa ovogodišnjeg Oskara, Meta ili Kanskog festivala, na kojima su se gotove sve poznate ličnosti odlučile za ovaj trend.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI