Obuća sa otvorenim prstima gospodari jesenjim trendovima

Tekst: Ivona Lekan

U Njujorku i Londonu, prsti su nove noge – slobodni i otkriveni u najneobičnijim modelima cipela, mokasina i čizama koje polako, ali sigurno – gospodare jesenjim trendovima.

Bilo da ste pripadnik „slobodni prsti“ klana ili onog koji se zgražava na pomisao na isti, ovaj trend je zahvaljujući brendovima kao što su Elena Velez, Wesley Harriott, Prada, Miu Miu, Versace, Daniel Lee, Aaron Esh, Natasha Zinko i Sportmax, već uveliko prošetao pistama za SS24 – te ga možete smatrati odobrenim, a nožne prste nečim što ćete viđati često.

I dok su neki dizajneri poput Victorie Beckham trendu pristupili na elegantan i minimalistički način, drugi su bili baš maštoviti prikazujući nam čitav niz u najmanju ruku neobičnih modela koji su dodatno pojačali podeljeno mišljenje o ovom trendu.

Frankenstein is back!

Peep-toe ili Frankeistein dizajn obuće ove jeseni i zime vraća se u punom sjaju zahvaljujući mnogobrojnim brendovima među kojima su Prada i Miu Miu sa svojim briljantnim revijama za jesen/zimu 2023. na kojima su predstavili kolekcije sa oštrom kontrom iscrpljujućoj perfekcionističkoj estetici. Kosa je namerno bila neposlušna, funkcionalne bele gaćice ispod otmenih gaćica bile su vidljive, kao i prsti koji su virili iz para poslovnih bež platformi.

Neki su otišli korak dalje, te je Velez ekipa gazila kroz blato u visokim štiklama sa kaiševima i belim Nike čarapama, Harriott modeli nosili su bizarne čarape sa jednim prstom, a Lee je napravio neku vrstu thong-toed mokasina.

Versace i Sportmax predstavili su modele sa otvorenim prstima koje podsećaju na separatore za čukljeve, koje je Kylie Jenner nedavno nosila. Nalik na tabi, ova vrsta obuće je namerno neukusna, a uz zadržavanje razigranosti i provokacije predstavlja novu vrstu zavođenja.

Koje modele odabrati?

Ukoliko ste raspoloženi za eksperimentisanje i unošenje nekog neobičnog detalja u vaš garderober, u asortimanima brendova Aaron Esh, Natasja Zinko ili Elena Velez, sigurno ćete pronaći neki zanimljiv i statement par koji će vašem stajlingu dati novu dimenziju.

Elegantnije modele u minimalističkom stilu pronaći ćete u Victoria Beckham ponudi iz koje se posebno izdvajaju duboke mesh čizme na štiklu sa otvorenim prstima u živopisnoj narandžastoj nijansi. Klasičnije crne modele koje lako možete kombinovati i nositi u različitim prilikama imaju Zara i Stradivarius, a ako je suditi po hajpu koji ovaj trend izaziva – mnoštvo novih modela sa otvorenim prstima je tek na putu.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI