Obrišite umor: 5 čudesnih trikova za konsiler

Tekst: Milena Veselinović

Ono što je čarobni štapić za dobru vilu, za većinu žena je korektor! Iskorišćen na pravi način, ovaj višenamenski proizvod zlata vredi.

Međutim, da bi na licu postigao svoj maksimum, morate znati par trikova. Oni mogu da budu game changer u pojedinim situacijama, jer će osim što će sakriti sve nedostatke, između ostalog, sprečiti da vam pigment pobegne sa lica.

ABECEDA KOREKTORA

Birajte konsiler prema potrebama kože ili problema koji rešavate. Teksture su različite i svaka ima svoju namenu. Color-correcting proizvodi sadrže korektivne pigmente za neutralisanje diskoloracija, pa tako zeleni korektor prekriva crvenilo, ljubičasti može posvetleti kožu itd. Jače i postojanije prekrivanje uvek ćete dobiti od gustih, kremastih korektora, koje koža sporo upija, stik proizvodi odlično prekrivaju bubuljice, dok su tečni konsileri, tanjih tekstura namenjeni podočnjacima i imaju hidrirajuća svojstva.

1. PRIPREMITE PLATNO

Pre bilo kakvog šminkanja, obavezno nanesite sloj hidratantne kreme, i to prvo one predviđene za zonu oko očiju, pa tek onda kreme za lice. Teksture okoloočnih krema brže se upijaju jer su tanje baš kao što je i koža u tom delu istanjenija nego na ostatku lica, zato imaju prvenstvo u aplikovanju. Čuveni makeup artist Nick Barose koji šminka Lupitu Nyong i Priyanku Chopra, preporučuje da se za lice koristi umirujuća krema Lancome Hydra Zen.

2. DUPLI ESPRESO ZA VAŠU KOŽU

Odabir prave nijanse za vaš ten ume da bude prava noćna mora. Probudite li se natečeni poželećete da sakrijete svoje podočnjake. Ako su oni ljubičasti ili plavičasti, korektori sa breskvastim ili ružičastim podtonom prekriće ove neželjene diskoloracije. Ukoliko su podočnjaci tamniji i braonkasti, žućkasta osnova korektora je spas. Kremasti Nars Creamy Concealer ima idealnu formulu za prekrivanje podočnjaka koja se ne nakuplja u pregibima.

3. NEIZBRISIV TRAG

Kako bi osigurao da naneti korektor ne pobegne sa kamuflirane bubuljice, mejkap artist Vincent Oquendo prvo nanosi mat prajmer na kožu. Probajte ovaj trik da budete sigurni da ono što ste prekrili zaista ostane skriveno.

4. ČAROBNI POTEZI: ZAGREVANJE I TAPKANJE

Da biste korektor lepo izblendali na licu i stopili nijansu sa vašom bojom tena, potrebno je blago ga zagrejati jagodicama prstiju a potom tapkanjem nežno naneti na kožu. Aplikujte ga od unutrašnjeg ugla oka ka spoljašnjem. Ako je verovati Romy Soleimani, šminkerki Cara Delevigne, proizvod nanosimo u obliku čuvenog trouglića, isključivo na tamne zone, ne na cele podočnjake, izbegavajući liniju donjeg kapka tik uz trepavice. Ne zaboravite i stranu nosa koja dodiruje unutrašnji ugao očiju. Nećete pogrešiti ako odaberete ovaj Chanel korektor.

5. BLOT, SET AND GO!

Nakon što prekrijete sve što ste zamislili, blotujte se papirićima na kritičnim zonama da pokupite višak masnoće sa lica. Potom velikom rastresitom četkom, setujte šminku translucent puderom u prahu ili kamenu. Ne preterujte sa proizvodom oko očiju, kako ne biste stvorili kontraefekat.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI