Novitet iz Louis Vuitton – dodatak kolekciji Les Extraits i priča o Myriad parfemu

Tekst: Milena Veselinović

Kada mislimo na jesen, često je dočekujemo sa željom za novim aromama koji će nas pratiti kroz hladne dane pred nama.

Louis Vuitton, jedno od najprepoznatljivijih imena u svetu mode, ne prestaje da nas iznenađuje. Ovog puta, pozivamo vas da zaronite u svet njihove nove esencijalne kreacije – Myriad.

Jesenji dodatak kultnoj Les Extraits kolekciji

Myriad se izdvaja svojom neuporedivom složenošću. Dok većina nosi prepoznatljivu notu, on je skup beskrajnih nijansi koje stvaraju neponovljiv spoj mirisa. Glavni sastojak je oud, drvo poznato kao crno zlato u parfemskoj industriji, sa bogatom istorijom i složenim olfaktornim nivoima koji pružaju beskonačnu inspiraciju parfimerima. Osim ouda, Myriad je obogaćen nizom drugih nota, poput posebne mešavine ruže, šafrana, kakaa, ambrete, kao i belog mošusa sa daškom mahovine. Rezultat? Miris koji se najbolje opisuje oksimoronima, poput ’’intenzivna lakoća’’ i ’’obasjana dubina’’.

Otkud arhitektura u parfimerskoj industriji?

Zanimljivo je da je iza stvaranja ovog noviteta stajala saradnja između glavnog parfimera Louis Vuitton kuće, Jacquesa Cavallier Belletrud-a i poznatog arhitekte Franka Gehryja. Njihova zajednička vizija bila je da stvore proizvod koji će imati fluidan dijalog između mirisa i arhitekture. Myriad osim što je impresivno privlačan, je i umetničko delo u obliku bočice.

Priroda je bila ključna inspiracija za obojicu majstora. Kao što Cavallier Belletrud kaže: „Ona je naš vodič.“ Ova povezanost sa prirodom se ogleda u svim aspektima kreacije, od izbora sastojaka do težnje za harmonizacijom na svim poljima koji su osnova njegovih dela.

Myriad prkosi tradicionalnim shvatanjima parfema. On zaslužuje posebno mesto u modernom svetu beauty industrije, predstavljajući savršen spoj prirode, umetnosti i vrhunskog majstorstva.

Foto: Louis Vuitton

POVEZANE VESTI