Novi parfem iz kuće Creed – Carmina, mirisna oda avanturi

Tekst: Milena Veselinović

Zamislite za trenutak da mirisi mogu biti kao haute couture – beskrajno elegantni, duboko lični, i pre svega, neodoljivo umetnički.

U tom svetu visoke mode parfema, House of Creed s pravom nosi krunu majstora parfimerije. Ovog septembra predstavljaju najnoviji dodatak svom portfoliju: Carmina, hrabar, ali zavodljiv miris koji će vas teleportovati na mirisna putovanja do senzualnih destinacija. Ova parfemska kompozicija nije za one koji žele ostati neprimećeni. Naprotiv, Carmina je stvorena za neustrašivo odvažne i avanturiste.

Tkanina od koje su sačinjeni snovi

Inspiracija za Carminu došla je iz duboko ukorenjenog krojačkog porekla kuće Creed. Naime, Henry Creed, osnivač ove prestižne kuće, bio je ne samo majstor parfimer, već i krojač. Njegove modne skice koje su se generacijama čuvale u porodici Creed, nedavno su ponovo otkrivene u privatnim prostorijama Creed butika na Avenue Pierre 1er de Serbie u Parizu. Na stranicama ovih dragocenih svezaka našle su haljine bogatih kolorita, od raskošnih, luksuznih tkanina koje su odjekivale bogatstvom i glamurom.

Heroine na papiru i u stvarnosti

Carmina uspeva da uhvati duh smelih i strastvenih žena koje je Henry zamislio na svojim skicama. Ove žene su ultimativne heroine, spremne da krenu u svoju sledeću avanturu. Carmina nije samo miris; ona je poziv na avanturu, izazov da budemo hrabrije, strastvenije i pre svega, autentične.

Olfaktivna paleta na kojoj senzualnost sreće snagu

Mirisa Carmina se odlikuje električnim senzibilitetom. Sa moćnim sillage-om, crna trešnja i ružičasti biber unose modernu notu srcu od ljubičice i ruže. Kao da to nije dovoljno, mirisne note smirne i tamjana dodaju sloj zavodljive misterije. Konačni dodir su amber i prigušeni mošus koji stvaraju fuziju moćnih, ali eteričnih nota.

Carmina je cvetno-drvenasti amber miris.

Glavne note su crna trešnja, šafran i ružičasti biber.

Srednje uključuju majsku ružu, ljubičicu, kašmirsko drvo i božur.

Bazne note su tamjan, miro, amber i mošus.

Detalji koji određuju sve

Carmina nije samo prolazni trend, već je mirisna simfonija koja je uspela da uhvati najbolje iz dve umetnosti: visoke mode i sveta parfema. Neka vaša sledeća avantura započne sa Carminom.

Creed Carmina paremska voda dostupna je u Belodore parfimerijama a može se poručiti i online

Foto: Creed, Promo

POVEZANE VESTI