Nova kolekcija sunčanih naočara Vivienne Westwood omaž je holivudskom glamuru

Tekst: Maja Bunčić

Pored upečatljivog stila „A series of characters“ modeli ističu se i po sustainable materijalima.

Ova kolekcija, kao omaž holivudskim ikonama pedesetih i šezdesetih godina, predstavlja izraz retro šarma. Spajajući elegantne ženske stilove sa većim ramovima predviđenim generalno za muške modele, te upečatljivim izborom  boja.

Prvi deo kolekcije inspirisan je italijanskom cirkuskom izvođačicom Moirom Orfei, glumicom Ginom Lollobrigidom i Sofijom Loren. Njihove autentične ličnosti odražavaju se kroz vizire u obliku srca sa postepenom promenom boje, dok ovalne tačkaste verzije savršeno obuhvataju oblik lica.

S druge strane, italijanski muzičar Adriano Celentano, britanski glumac Michael Caine i magnetna aura Johnnyja Hallydaya inspirišu muški deo kolekcije koji se ističe vintage kvadratnim ramovima sa pozlaćenim detaljima.

Orb emblemi Vivienne Westwood krase svaki par, ponosno ističući biološki baziranu izradu od recikliranog materijala. koji je 60% bio-baziran i 40% sertifikovano reciklabilan. Kolekcija je izrađena ručno u „Acetate Renew“ okvirima. Naočare se dostavljaju u ekološkim kožnim futrolama i održivim dodacima kao omaž osvešćenoj budućnosti koja vodi računa o životnoj sredini.

Kompletna ideja po pitanju stila dolazi od ikona iz sveta umetnosti i šou-biznisa, čiji je imidž neodvojivo vezan za sunčane naočare, te je vremenom postao zaštitni znak ovih legendarnih imena.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI