Neinvazivni antiejdžing tretmani koji zaista podmlađuju

Tekst: Milena Veselinović

Jedna od tekovina modernog doba kojoj se danas poklanja puno pažnje jesu estetske intervencije koje omogućavaju lepši izgled kože.

Uz njih se može postići zatezanje opuštene kože, bolji tonus, manje bora, odmorniji pogled, opcije su brojne. Težnja za mladolikošću doprinela je razvoju ove grane medicine i konstantnom unapređenju dostupnih zahvata.

Međutim, brzi tempo života koji ne ostavlja puno prostora za oporavak doveo je estetske tretmane na viši nivo, pruživši mogućnost da se postignu zapanjujući rezultati uz brz oporavak. Savremene procedure koje označavamo kao neinvazivne, ne uključuju korišćenje skalpela, rade se u serijama a period oporavka je kratak. U zavisnosti od procedure, određeni broj pacijenata se neposredno nakon intervencije može vratiti svojim standardnim dnevnim aktivnostima.

PREPOZNATLJIVI FILERI ZA ’’BRISANJE’’ GODINA

Botoks je jedan od najčešćih tretmana kojem se podvrgavaju pacijenti različite životne dobi. Pravilno injektovan, on rešava problem nastanka bora time što parališe mišiće i sprečava formiranje linija na koži koje su često posledica mimike. Efekti traju od četiri do šest meseci. Hijaluronski fileri poput Restylane ili Juvederm imaju primenu u nadoknađivanju izgubljenog volumena, popunjavanju bora, uklanjanju podočnjaka i postizanju svežijeg izgleda.

ŠTA JE NOVO U BEAUTY INDUSTRIJI

Predviđa se da će do 2026.godine svetsko tržište neinvazivnih kozmetičkih procedura vredeti oko 18 milijardi dolara, a da će Dubai ubrzo postati Beverli Hils Bliskog istoka. Veliki je broj nehirurških intervencija koje mogu eliminisati sitne nedostatke na licu, korigovati bore i dodati volumena opuštenoj koži. Tretmani botoksom, hijaluronskim filerima, mezoterapija kao i PRP opšte su poznati, ali tržište nudi mnogo novijih metoda poput različitih tipova lasera i lampi koji imaju efekta u procesu podmlađivanja.

ELLACOR je uređaj novije generacije (ne spada u lasere ni ultrasonične uređaje, ne radi po principu toplote) a primenjuje microcoring metodu uklanjanja tkiva mikroiglicama. I sve to bez ostavljanja ožiljaka. Mikroiglice tokom bockanja usisavaju sitne fragmente kože, stimulišući proces regeneracije tkiva. Iako procedura možda zvuči zastrašujuće, uz primenu anestezije tretman je bezbolan. Rezultat je zategnutija, revitalizovana koža koja izgleda mlađe.

CLEAR + BRILLIANT LASER  je tretman laserom koji pilinguje kožu i u samo 30 minuta delovanja pruža zaglađivanje i zdrav sjaj. On umanjuje oštećenja ćelija koja potiču od UV zračenja, diskoloracije i druge probleme sa kojima se zrelija koža može suočiti, ujedno poboljšavajući njen kvalitet.

PRF (PLATELET RICH FIBRIN) podseća na PRP tretman koji omogućava poboljšanje tonusa, smanjenje sitnih bora, ujednačavanje tena, redukciju crvenila i ožiljaka. PRF serum se dobija iz krvi pacijenta, deluje brže u poređenju sa PRP a procedura je namenjena regeneraciji tkiva kroz veću produkciju kolagena i postizanje svežijeg izgleda.

LUTRONIC GENIUS je inovativni uređaj koji radi na principu radiotalasa i mikroiglica kreirajući mikropovrede kože, koje koje prirodnim putem aktiviraju proizvodnju kolagena i elastina. Radiotalasi ujedno zagrevaju epidermis, uzrokujući skupljanje pora, zatezanje i poboljšanje tonusa.

PREDNOSTI SAVREMENIH METODA ANTIEJDŽINGA

One su brze, dostupnije nego plastična hirurgija, a period oporavka je relativno kratak jer se pacijent može gotovo odmah vratiti svojim obavezama. Neinvazivni tretmani su dobra alternativa estetskoj hirurgiji jer uspešno odlažu nastanak problema, i to sve čineći na suptilan način. Glavni problemi kože koja stari jesu opuštanje, gubitak tonusa, formiranje finih i dubokih linija, pigmentacione fleke. Moderne tehnologije koje su u neprekidnom razvoju omogućavaju da se uz minimalne intervencije stimuliše proizvodnja kolagena koji podiže strukuturu lica i u direktnoj je vezi sa postizanjem mladalačkog izgleda.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI