Nakit za muškarce – 11 brendova za koje bi trebalo da znate

Tekst: Ivona Lekan

Drago kamenje, smele boje i zanimljiva fuzija materijala i oblika, nije više rezervisana samo za ženski nakit.

Zaboravite na jednostavne lanac ogrlice i dosadne kožne narukvice koje su do skoro bile gotovo jedine opcije kada je nakit za muškarce u pitanju. Zahvaljujući ikonama stila kao što su Harry Styles, A$AP Rocky i Daniel Kaluuya, muški nakit sve više postaje sastavni deo stila i neizostavni modni detalj koji dolazi u najrazličitijim oblicima, bojama i dimenzijama.

Renesansa muškog nakita cveta, a mi vam otkrivamo koji su to brendovi koji predvode ovaj preporod.

Ako ste u potrazi za basic komadima sa zanimljivim twistom, švedski brend je odličan izbor. Neobični i autentični oblici prstenja, narukvica, minđuša i ogrlica izrađeni u zlatnim i srebrnim varijantama, lako se kombinuju dajući svakom stajlingu originalni final touch.

Fokus engleskog brenda je na dizajnu nakita koji prevazilazi trendove i koji se može nositi večno. Inspirisan bezvremenskim oblicima koje kombinuje sa različitim dragim kamenjem, Tom Wood izrađuje jedinstvene komade sa minimalnim uticajem na životnu sredinu.

Fini materijali koji ovaj brend sa sedištem u Majamiju kombinuje sa dragim kamenjem u fenomenalnoj paleti boja, odličan je izbor za sve vas koji želite zabavne, statement i odvažne komade nakita koje odlikuje vrhunski luksuz.

Kombinacija sirovog i prefinjenog, utkana je u DNK ovog zanimljivog brenda iz Bruklina. Živopisna estetika ogleda se kako u prefinjenom prstenju sa dijamantima, tako i u signature makrame narukvicama, čineći ih jedinstvenim, luksuznim i eklektičnim komadima nakita.

Prefinjena jednostavnost koja akcenat stavlja na detalje. Minimalističke burme, sofisticirane narukvice i elegantne ogrlice sa zanimljivim privescima, čine ovaj francuski brend idealnim izborom za sve ljubitelje jednostavnosti i beskompromisnog kvaliteta.

Do skoro poznat kao brend unikatnog nakita za žene, Foundrae je nedavno proširio svoj pristup dizajnu zanimljivom muškom linijom. Lanci kao glavni elemenati su živopisni, sa šarenim karikama napravljenim od kamenja, a svaki medaljon ima posebno značenje.

Srebrni nakit i dodaci na bazi lanaca koji podsećaju na grunge i hip-hop kulturu 90-ih, ručno se izrađuju u Bruklinu. Modularan dizajn podstiče svestranost i kreativnost, a ogrlice, narukvice, kaiševi za torbe i lančići za novčanik mogu se kombinovati iznova i iznova.

Naturalizam, luksuz i klasična elegancija. Istražujući vezu između prirode i dragog kamenja, londonska juvelirnica izrađuje hirovite komade nakita sa jedinstvenim karakterom, a kolaboracije sa Gucci Vault i Palm Angels brendovima to i potvrđuju.

Dizajnirani u Londonu a proizvedeni u Italiji, ovi jedinstveni komadi nakita specifični su po modernim kombinacijama dijamanata, kamenja u raznovrsnim bojama i biserima. Savremen, androgeni stil inspiraciju crpi iz ikonografije i bogatog nasleđa supkultura.

Kada su poznata lica iz muzičke industrije počela da nose njegovu Jesus ogrlicu, Will Shot je odličio da osnuje svoju liniju nakita. Iako manje religiozni, svi noviji komadi su podjedanko voljeni, a odlikuju ih biseri upareni sa šarenim i metalnim perlama.

Dodavanjem prefinjenih elementa klasici, poput jednostavnog lanca sa koga visi kaktus privezak od zelenog oniksa ili pletene kožne narukvice sa srebrnom kopčom, Miansai se vrlo brzo izdvojio kao jedan od najtraženijih brendova trendy muškog nakita.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI