Na modnom radaru – Rebecca Dayan

Tekst: Ivona Lekan

Njeno poziranje za Chanel šarmira, njeni akvareli hipnotišu, njena verzija Else Peretti u Netflix dokumentarcu „Halston“ intrigira, a effortlessly chic odevne kombinacije inspirišu.

Ona je Rebecca Dayan – multitalentovana umetnica, model i glumica sa juga Francuske čije srce je osvojio New York. Sa parolom less is more i svojim eklektičnim, jednostavnim stilom upotpunjenim vintage elemetima, Rebecca je oličje nenametljivog tihog luksuza.

Ovo kod mlade umetnice dolazi potpuno prirodno jer su se njena interesovanja za umetnost, modu i fotografiju razvijala od ranog detinjstva. Tako je, žonglirajući između svojih najvećih strasti, prikupljala, nadograđivala i usavršavala svoje veštine i znanja, gradeći besprekoran stil koji odiše svesnim svetskim duhom u kome se prožimaju sve njene ljubavi.

Poziranje pred objektivima Karla Lagerfelda i Ellen Von Unwertha, brojne kampanje i editorijali za neke od najpoznatijih high-end brendova, izlaganje akvarela u okviru izložbe „Assumption“ u New York City’s Catherine Ahnell galeriji, ali i uloge u Limitless (2011), H. (2014), Novitiate (2017), kao i biografskoj drami Halston (2021), neka su od najvećih ostvarenja ove umetnice, modela i glumice.

Našu pažnju, ipak je, najviše privukao njen stil koji opisuje kao „eklektičan i lak“. Njene stilske ikone su Patti Smith, David Bowie, i Françoise Hardy, a komad odeće koji nikada ne bi obukla su iscepane farmerke. Smatra da su najpotcenjeniji modni i beauty proizvodi Venecijanske papuče od somota i ulje od badema, a najprecenjeniji logotipi i sheet maske.

Omiljen komad u Rebeccinom garderoberu su Vintage Levi’s 501 farmerke, a veliki je fan čizama, kao i jedinstvenih i neobičnih vintage komada za čije pronalaženje po malim radnjama širom sveta ima veliki talenat. U Parizu joj je omiljeno mesto za šoping Pretty Box, u New Yorku Ritual Clothing i Doyle and Doyle; a u Los Angelesu, Scout i Dream Collective. Komad odeće koji čuva u ormanu oduvek je kožna jakna koju poseduje od šeste godine.

Njeni effortlessly chic stajlinzi po kojima je postala prepoznatljiva i koje povremeno možemo videti na njenom Instagram nalogu @rebecca_dayan ozbiljan su izvor inspiracije, a mi smo izabrali neke od omiljenih.

Foto: Rebecca Dayan, Promo

POVEZANE VESTI