Mondensko skijalište koje može parirati Švajcarskoj – Kolašin Valleys

Tekst: Milena Veselinović

U srcu netaknutih planina Crne Gore, na obroncima Bjelasice, nalazi se Kolašin Valleys – ambiciozni projekat koji otvara novo poglavlje u svetu planinskih odmarališta.

Ovaj jedinstveni hotelsko-rezidencijalni kompleks, prvi takve vrste u Crnoj Gori, predstavlja vrhunac ugostiteljstva i elegancije, sa posebnim naglaskom na spoju tradicije i modernog duha.

Vrata ka luksuznom relaksu na planini

Spomenuti projekat predstavlja novu dimenziju savršenog odmora na planini iza kojeg stoji priznati kanadski studio za planiranje skijališta Ecodesign koji je u poslednje tri zimske olimpijade dizajnirao više od 400 skijališta i ski sela. Kolašin Valleys obuhvatiće dva ski sela 1450 Nest i K16 Peak. Ideja je da se u narednom periodu izgradi 13 hotela i 73 kuće, a od zime 2023/24. ova lokacija postaće nezaobilazno odredište za ljubitelje skijanja, prirode i vrhunske usluge. Sa četiri hotela koji će otvoriti svoja vrata u narednom periodu, rizort će do 2027. godine raspolagati sa preko 700 smeštajnih jedinica, nudeći gostima vrhunski komfor i relaksaciju. Dodatno, planira se izgradnja 30 ekskluzivnih planinskih koliba, šalea, kao i plasiranja raznih sadržaja poput restorana, barova i wellness centara koji će upotpuniti iskustvo boravka.

I leto i zima – vodeće planinsko odmaralište u Jugoistočnoj Evropi

Kolašin Valleys će nuditi ski-in/ski-out mogućnost, pružajući direktan pristup stazama iz udobnosti smeštaja. U planu su i letnje aktivnosti poput planinarenja i istraživanja okolnih predela. Swissôtel Resort Kolašin, prvi planinski hotel brenda Swissôtel na Balkanu, prepoznao je potencijal ovog mesta, i odlučio se na investiciju u okviru koje će ponuditi modernu i udobnu smeštajnu jedinicu, idealnu za sve vrste odmora.

Inovativna arhitektura i održivost kao atrakcija za najzahtevnije posetioce

Projektovani sa posebnim naglaskom na harmoniji sa okolinom, hoteli će biti izgrađeni od prirodnih materijala poput francuskog ariša i kamena, ističući estetiku koja odražava lepotu i tradiciju ovog regiona. Održivost i ekološka svest su ključni elementi pažljivo planiranog projekta, a ovaj pristup bi trebalo da bude atraktivan za najzahtevnije goste, nudeći iskustva koja se pamte. Uz sofisticirane restorane, aperitiv barove, SPA centre i druge kreativne sadržaje, svaki aspekt rizorta dizajniran je da zadovolji najviše kriterijume. S obzirom na bogatstvo prirode, kvalitet usluge i jedinstvenost ponude, Kolašin Valleys zasigurno postaje destinacija koja privlači najekskluzivniju klijentelu iz Evrope.

Planinski san koji postaje stvarnost

Novi rizort, ali i simbol inovacija u turizmu Jugoistočne Evrope, Kolašin Valleys predstavlja važan korak u razvoju regiona kao destinacije svetskog ranga, pružajući gostima nezaboravne doživljaje i avanture u srcu netaknute prirode. Nova etapa u turističkoj ponudi Crne Gore, postavlja visoke standarde svojom autentičnom ponudom, izuzetnim smeštajem i biće sinonim za prestiž, pustolovine i trenutke koji će se prepričavati, postavljajući Crnu Goru na mapu vodećih ski destinacija Evrope.

Foto: Kolašin Valleys, Instagram

POVEZANE VESTI