Modni komadi koji su ove sezone zamenili popularne helanke

Tekst: Maja Bunčić

Iako je teško odreći se mnogima omiljenog cozy komada i spakovati ga u torbu za treninig, činjenica je da su helanke deo sportskog garderobera. 

Kako se odreći odevnog komada koji je do te mere udoban? I tako se lako stilizuje? Duks, omiljeni pleteni džemper, teksas ili kožna jakna, patike, kosa pokupljena u visok rep, tašna i hop, eto vas na kafi sa drugaricom, u šetnji, šopingu, obavljanju svakodnevnih poslova.

Međutim, činjenica je da helanke možda nisu „fashion“ komad, koliko god dobro izgledale na Beyonce. U pitanju je sportski odevni predmet, koji se uvukao u modnu svakodnevicu praktično čitave ženske populacije. Svakako sa opravdanim razlogom! Danas ih zahvaljujući nešto originalnijim krojevima (ali i aktuelnim street style trendovima) bez problema možete nositi sa potpeticama i blejzerom, pa čak i košuljom u istoj varijanti.

Ukoliko, pak ove prolećno-letnje sezone, casual komade želite da odložite na policu rezervisanu isključivo za casual prilike, predloge u nastavku razmotrite kao adekvatnu stilsku zamenu za omiljene helanke.

Pantalone širokih nogavica

Udobne, idelane za celodnevnu varijantu i da, izuzetno popularne. Rolka bez rukava upasana u panatlone vioskog struka i širokih nogavica nepogrešiva je šik kombinacija sa dozom ležernosti, uz patike, štikle ili sve popularnije baletanke.

Šorts i najlon čarape

Iako je Kendall Jenner nedavno izazvala opštu pometnju odenuvši samo bodi i crne najlon čarape, te tako nonšalatno prošetala ulicom (a, ostatak modnog sveta uspeo da je kopira u roku od 24 časa), mi se odlučujemo za nešto blaži pristup ovom efektnom i svakako krajnje udobnom stajlingu. Jedino pravilo koje u ovom slučaju mora da se isprati za stilski efekta, jeste crna boja – dakle i šorts i tanke najlon čarape u ovom neutralnom tonu donose pobedničku kombinaciju.

Maksi suknja

Komforna, lako se stilizuje u elegantnoj, ali i u sportskoj varijanti sa patikama i recimo košuljom. Ako ste se odrekli svojih omiljenih, preudobnih helanki, ne mora da znači da morate da se odreknete i casual stajlinga i udobnosti, samo što u ovom slučaju dobijate poene za sofisticiranost.

Trenerka

Tačnije donji deo trenerke. Trenerke su postale više nego prihvatljiv modni odabir. Mada na prvu loptu možda ne vidite razliku između ovog komada odeće i helanki. Iako je Karl Lagerfeld svojevremeno izjavio da je nošenje trenerke znak modnog poraza i smrt bilo kakvog ukusa, trendseterke širom sveta već izvesno vreme se ne slažu sa njim. Komplet gornji i donji deo, pamučne trenerke klasičnog kroja u istom tonu, postao je praktično nova moda uniforma prolećne sezone i tenutno se smatra značajno većom šik varijantom od helanki.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI