Moda i časovničarstvo u novoj Breitling x Victoria Beckham kolaboraciji – sofisticiranost na delu

Tekst: Milena Veselinović

Pravo osveženje pronalazimo ovog proleća dok istražujemo najnoviju saradnju Breitling x Victoria Beckham, koja nas ostavlja bez daha svojom prefinjenošću.

Prvi put udruživši snage, luksuzni švajcarski časovničarski brend Breitling stvorio je remek-delo zabeleženo okom legendarnog fotografa Maria Sorrentija, koje će oduševiti i najizbirljivije modne kritičare.

Timeless dodatak modernom stilu, novi Chronomat Automatic 36 Victoria Beckham oslanja se na prepoznatljivu estetiku VB brenda izvrsno prenetu na Breitlingov šik pristup dizajnu, kreiravši na ovaj način satove koji prate boje najnovije proleće/leto kolekcije za 2024. Svaki komad izrađen je sa metalnim narukvicama i u čeliku sa elementima od pravog zlata – materijalom koji je Breitling iskoristio ekskluzivno za ovu liniju.

Limitirano izdanje sa diskretnim VB inicijalima

Cela kolekcija izrađena je samo u 1500 primeraka, što dodatno govori o njenoj ekskluzivnosti. Svaki sat je diskretno ukrašen inicijalima Victorie Beckham i Breitling logotipom, naglašavajući jedinstvenost spoja elegancije i ultimativne preciznosti. Od mint zelene, preko ponoćno plave, golubije sive do boje peska, svih 6 modela nosi drugačiji pečat i ističe se svojom autentičnošću, budući da neke od ovih nijansi nisu korišćene nikad, a Breitling kuća postoji skoro 140 godina. Kako ističe Victoria, ’’nisu opterećeni detaljima, prate minimalizam koji preferiram i izgledaju elegantno’’, i dodaje ’’Previše vremena provodimo na svojim telefonima. Nisam htela više da ga koristim da mi pokaže vreme. Volim ritual stavljanja sata na ruku, to je poslednji dodatak svakom outfitu pre nego što izađem iz kuće’’.

Osim estetskog doživljaja, ovi časovnici su i sinonim za vrhunsku funkcionalnost. Kućište od nerđajućeg čelika sa zlatnim elementima, vodootpornost, pouzdani Breitlingov Caliber 10 mehanizam, čini ga savršenim saputnikom u svakom trenutku vašeg uzbudljivog dana. Cena satova kreće se od 5,600$ do 29,500$, a dostupni su na linku.

Kroz ovu interesantnu saradnju, Victoria Beckham i Breitling uspeli su da stvore nešto što nadilazi trenutak i postaje deo trajne priče o stilu i gracioznosti. Moda i časovničarstvo mogu funkcionisati kao jedno, donoseći komade koji su neustrašivi u svojoj jednostavnosti, a prefinjeni u svakom minimalističkom detalju. Baš kao što i Victoria iskreno govori da dizajnira ono što voli da i sama nosi, smatramo da je postigla pun pogodak – stvorila je nešto što će inspirisati sve one koji teže beskompromisnoj eleganciji.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI